Remi Srbije i Rumunije u Ligi nacija 1Foto: STARSPORT

Fudbaleri Srbije u drugom kolu C grupe Lige nacija nisu uspeli da upišu i drugu pobedu u novoformiranom takmičenju pod okriljem UEFE jer su posle interesantnih 90 minuta igre remizirali sa Rumunijom kao domaćini – 2:2.

Iako su u ovaj susret ušli kao favoriti, „Orlovi“ nisu uspeli i da opravdaju tu ulogu i izgubili su dva boda u borbi za prvo mesto koje ih može odvesti u plej-of i borbu za odlazak na Evropsko prvenstvo ukoliko izabranici Mladena Krstajića kroz kvalifikacije ne pronađu put do kontinentnalnog takmičenja koje se igra za dve godine.

Remi Srbije i Rumunije u Ligi nacija 2
Foto: STARSPORT

Iako su fudbaleri Srbije bolje ušli u ovaj meč i već na početku utakmice zatresli prečku gola Ćiprijana Tatarušanua preko Aleksandra Mitrovića, poveli su ipak u 26. minutu prekoistoimenog igrača, nakon jednog šuta Aleksandra Kolarova najspretniji je bio upravo napadač Fulama i nakon odbijene lopte sa zemlje nekako ugurao loptu u gol i doneo prednost svojoj ekipi, koja se „istopila“ već na početku drugog dela utakmice kada je Aleksandar Kolarov nespretno povukao za dres Aleksandra Čipčiua, a siguran sa „bele tačke“ bio je Nikolae Stančiu.

Remi Srbije i Rumunije u Ligi nacija 3
Foto: STARSPORT

Ipak, taj gol nije „slomio“ srpske fudbalere koji su krenuli po novo vođstvo, a do njega su i stigli preko Aleksandra Mitrovića u 63. minutu. Ponovo je jedan od najboljih igrača na meču zablistao, primio je loptu na ivici kaznenog prostora, okrenuo se i šutnuo, a golman Rumunije je samo pogledom ispratio loptu koja je završila u njegovoj mreži.

Remi Srbije i Rumunije u Ligi nacija 4
Foto: STARSPORT

I onda, kada su „Orlovi“ trebali da „zatvore“ meč, primili su gol iz kornera, a strelac je bio Marijus Tukudean. Sjajno se otvorio na prvoj stativi, pobegao Milošu Veljkoviću, i loptu poslao uz bližu stativu golmana Marka Dmitrovića, a iz jedne kontre gosti su u 90. minutu imali sjajnu šansu i da pobede, ali je Dmitrović uspeo da odbrani šut Aleksandra mitrite.

U drugom meču ove grupe Crna Gora je pobedila Litvaniju sa 2:0 i sa četiri boda se izjednačila sa Srbijom na čelu tabele. Treća je Rumunija sa 2 boda, a Litvanija je bez ijednog osvojenog poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari