Remi Srbije i Ukrajine, "orlovi" u baražu za EP 1Foto: BETAPHOTO/ BRANISLAV BOŽIĆ/EV

Uz to, ni rezulat drugog meča u ovoj grupi nije išao „orlovima“ na ruku, pa je na kraju fudbalska reprezentacija Srbije potpuno zasluženo zauzela treće mesto u grupi, iza Ukrajine i Portugala, koji je danas kao gost savladao selekciju Luksemburga 2:0.

Srbija je odigrala još jednu solidnu utakmicu u kvalifikacijama, ali se ponovo pokazalo da je odbrana najslabija linija u redovima nacionalne selekcije.

Povela je Srbija sa penala u devetom minutu, a precizan je bio Dušan Tadić.

Ipak, period nešto bolji period igre „orlovi“ nisu mogli da krunišu i u rezultatskom smislu, pošto je u 32. minutu precizan sa deset metara bio Roman Jeremčuk.

Centrirao je sa desne strane Viktor Tsangakov, a štoperi Srbije su bili poprilično udaljeni jedan od drugog, pa je konfuziju u šesnaestercu Srbije najbolje iskoristio napadač Ukrajine, te iz prve prave šanse poravnao rezultat.

U drugom poluvremenu je Srbija zaigrala nešto angažovanije u fazi napada i kao nagrada za hrabriju igru usledila je sjajna akcija Dušana Tadića i Aleksandra Mitrovića nakon koje je napadač Fulama zatresao mrežu protivnika.

Kada se činilo da će Srbija zabeležiti pobedu, usledio je novi pad koncentarcije odbrambene linije koji je omogućio napadaču Ukrajine Artemu Bjesedinu da potpuno neometano šutira sa desetak metara i pogodi donji levi ugao gola Predraga Rajkovića.