Remi zatrpao "zle glasine" 1Foto: Starsport

Tresla se gora, rodio se remi između Napretka i Novog Pazara (0:0).

Ova utakmica 19. kola Superlige naročito je bila pod lupom zbog najave bivšeg reprezentativca Ognjena Koromana i samih Pazaraca da će im u Kruševcu sudije namestiti poraz.

Poslednje jesenje kolo obeležile su i pobede Crvene zvezde nad Metalcem (1:0) i Partizana protiv Mladosti (4:0).

Novi Pazar je najavio da će njegovi predstavnici snimati meč u Kruševcu iz više uglova, tako da nije isključeno da ćemo o ovoj utakmici i narednih dana u javnosti slušati razne komentare o načinu na koji je sudija Danilo Grujić vodio meč.

U javnosti će se sigurno polemisati i da li je nerešen rezultat ustvari pobeda Pazaraca koji su pritiskom uspeli da izbegnu navodno već nametnuti poraz.

Crvena zvezda je u Gornjem Milanovcu slavila zahvaljujući pogotku Milunovića u 36. minutu posle kornera.

Crveno-beli su uprkos minimalnoj pobedi držali sve vreme konce igre u svojim rukama, a krivica za to što rezultat nije viši ide na pleća Bena i Gajića koji su u drugom poluvremenu promašili gol šanse.

Prvak Srbije je ovim trijumfom zadržao prednost od devet bodova u odnosu na prvog pratioca, Partizan, tako da prilično mirno može da spava „zimski san“ jer su retke bile situacije u srpskom fudbalu da se sustigne minus od sedam i više bodova.

Partizan je golovima Asana (25 minut), Natha iz penala (42), Obradovića (59) i Markovića (84) deklasirao Mladost i prvi deo sezone završio osmom uzastopnom pobedom.

– Pobedili smo mnogo utakmica u nizu. Zadovoljni smo. Igrali smo dobro. Čestitam momcima, ozbiljno su ušli u utakmicu. Pravili su nam probleme na početku, ali smo došli do gola i onda nam je bilo lakše – rekao je posle meča trener crno-belih Aleksandar Stanojević.

Strateg crno-belih napomenuo je i da je još uvek rano da se uprkos dobrim igrama priča o mogućoj borbi za titulu.

– Ne bih ništa odgovorio u vezi sa time. Sačekao bih naredni period. Za sad nismo u situaciji da pričamo o tituli. Pričamo o nama, to nam je prioritet – zaključio je Stanojević.

Zavesa na jesen još uvek nije potpuno spuštena pošto još danas imaju da se odigraju dve utakmice 19. kola, dok će u nedelju Javor protiv TSC-a odigrati meč koji je ranije bio odložen zbog korona virusa u obe ekipe.

Početak prolećnog dela sezone zakazan je za 6. februar sledeće godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari