Rešiti rebus zvani Petrušev 1Foto: Starsport

Mega je u poslednje četiri godine postala redovna mušterija Partizana u regionalnim okvirima.

Na skoru 4-5, da bi produžili niz nepobedivosti protiv „ljubičastih“ pod pritiskom rezultatskog imperativa, izabranici trenera Filipovskog moraće u subotu (19.00) da reše rebus zvani egzekucija Petruševa pod košem.

Nesuđeni igrač Partizana ove sezone, bivši student Gonzage trenutno je najdominantniji košarkaš u regionu; ukoliko njegovu produktivnost budu sveli na razumnu meru, crno-beli bi trebalo da se u ABA ligi vrate na pobednički kolosek.

U suprotnom, već posle 10. kola mogli bi da krenu putem bez povratka u plej-of regionalnog takmičenja.

I pre letošnjeg dolaska u Megu, Petrušev je važio za najtalentovanijeg srpskog igrača, pogotovo u generaciji momaka rođenih 2000.

Njegov razvojni put lako je mogao da poprimi crno-bele nijanse da kojim slučajem zbog lakšeg odlaska u NBA, 20-godišnji centar nije odlučio da promeni agenciju i priključi se menadžeru koji zastupa faktički sve igrače u Megi.

Petrušev je odlučio da kvalitet ne nadograđuje igrajući u kvalitetnijem takmičenju poput Evrokupa, trenirajući sa neuporedivo snažnijim momcima nalik Mozliju ili Miki, već da igrajući jednom nedeljno, shodno talentu, pumpa statistiku u regionu i tako se što lakše i brže preseli u NBA (plan je da to učini narednog leta). Skladne građe za centra visine 211 centimetra, zavidne brzine, okretan i dobre leđne tehnike, Petrušev se vrlo brzo pozicionirao u ABA ligi kao najbolji strelac (23,14) i četvrti skakač (7,29) čineći, istovremeno, dobar tandem sa Markom Simonovićem.

– Mega ove godine ima sjajnu ekipu, dobro su uigrani i imaju odličnog trenera koji zna košarku. Imaju mlade igrače koji dobro prate taj sistem – brzi su, imaju raznolikost u napadu. Neugodan su protivnik i moraćemo da odigramo vrlo dobru odbranu kako bismo sprečili njihov kontranapad i u napadu moramo da što konzistentnije razvučemo svoju igru na svih 40 minuta. Čeka nas izazov da protiv tako mlade ekipe igramo precizno – oprezan je trener Filipovski.

Primorska ne putuje u Čačak

Utakmica između košarkaša Borca i Primorske u 10. kolu ABA lige, zakazana za ponedeljak , neće biti odigrana zbog odluke ekipe iz Kopra da ne putuje u Čačak, saopšteno je na sajtu regionalnog takmičenja. U skladu sa Statutom lige, zbog najavljenog neopravdanog nepojavljivanja na meču, slovenački sastav će automatski biti poražen rezultatom 20:0 i neće mu biti dodeljen bod za poraz, a dalje eventualne sankcije biće usvojene u skladu sa disciplinskim propisima ABA lige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari