RG: Lajović bez senzacije, Zverev bolji u pet setova 1Foto: Epa /Srdjan Suki

Dušan Lajović ipak nije uspeo da napravi najveće iznenađenje na ovogodišnjem Rolan Garosu i elimiše trećeg igrača na svetu Aleksandra Zvereva, iako je vodio sa 2:1 u setovima, ali je onda Nemac pokazao kvalitet i preokrenuo rezultat u svoju korist.

Slavio je drugi nosilac sa 3:2 u setovima (2:6, 7:5, 4:6, 6:1, 6:2) i tako se plasirao u treće kolo turnira, iako je u jednom trenutku delovalo da je Dušan Lajović bliži duelu sa Damirom Džumhurom.

U prvom setu je 60. teniser bio apsolutno bolji rival, „crtao“ je po terenu, pravio brejkove, a talentovani Nemac nije imao rešenja za njegove razorne udarce sa osnovne linije.

Drugi set je pripao favoritu u današnjem susretu, iako je Lajović takođe igrao sjajno i snažno, ali je u završnici seta Zverev bio srećniji i bolji teniser, pa je tu deonicu rešio u svoju korist.

Treći set je poprilično ličio na onaj prvi, srpski teniser bio je daleko bolji rival, a Zverev za sjajne bekhende protivnika nije imao odgovora, pa je Lajović poveo sa 2:1 u setovima.

Prelomni trenutak desio se u četvrtom gemu četvrtog seta kada je pri rezultatu 15:0 na servis Lajovića srpski teniser psolao lopticu u mrežu, iako je imao inicijativu u poenu, i tada se momentum u meču potpuno preokrenuo u korist Nemca.

Napravio je brejk, osvojio set, a onda i peti, te zasluženo prošao u treće kolo.

Treba istaći i to da je Lajović u poslednjem setu imao problema sa grčom, kao i povredom noge, ali i uprkos svemu ovo ostaje sjajan turnir za igrača koga sasvim sigurno očekuje napredak na ATP listi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari