"Rimonta" na Sardiniji kakva nije viđena u Seriji A: Do 72. minuta bilo je 0:3... 1Foto: EPA-EFE/FABIO MURRU

U desetom kolu italijanskog fudbalskog prvenstva na Sardiniji je odigrana utakmica s koje se odjek od neviđenog raspleta pružio preko Tirenskog mora na Apenine pa sve do ispod Alpa.

Frozinone je kao gost vodio protiv Kaljarija s 3:0, a od 72. minuta domaćinu su počela da rastu krila za potpuni preokret. Bilo je i ranije u Seriji A rimonti, kako to Italijani kažu, iz tri gola zaostatka, ali se nikada pre ka njoj nije pošlo tako kasno.

U 76. minutu bilo je 2:3. Poslednja dva gola delo su 34-italijanskog napadača Leonarda Pavoletija. U junaka je izrastao u nadoknadi vremena. Kaljarijev trener Klaudio Ranijeri dao mu je šansu od početka drugog poluvremena, a tri minuta kasnije Frozinone je stekao, činilo se tada, nedostižnu zalihu.

Naš golman Boris Radunović je bio svedok čudesnog meča kao rezerva na domaćoj klupi. Branio je standardno u prvih sedam kola, ali sada prednost ima Italijan Simone Skufet.

Ranijeriju, najstarijem treneru ikada u Seriji A, nije prvi put da je učestvovao u nesvakidašnjem raspletu. Pre 12 godina, 20. februara 2011, s Romom i njenim proslavljenim kapitenom Frančeskom Totijem se razgoropadio na Marasiju, ali se ni Đenova nije predala kad je gubila s 3:0. Rimontu je začela u 52. minutu (Boško Janković sve vreme ostao na njenoj klupi).

U istoj godini, ali na jesen, u sledećoj sezoni, Leče, s Nenadom Tomovićem u odbrani, otišao je na poluvreme s vođstvom od 3:0. Milanov trener Masimilijano Alegri je ostavio u svlačionici Brazilca Robinja, a poslao je na teren Ganjanina Kevina Prinsa Boatenga, koji je d0 63. minuta postigao het-trik. Rosoneri su sasvim ustali s patosa, a grogiranog domaćina su poslali na pod pogotkom Kolumbijca Marija Jepesa u 83. minutu.

Prošlo je deset godina do sledećeg čuda. Venecija je 5. decembra 2021. imala kod kuće tri gola prednosti protiv Verone već u prvih pola časa igre. Gosti, s Darko Lazovićem i Ivanom Ilićem u timu, pribrali su se na odmoru. Prvi pogodak su dali u 52. minutu, a pobedonosni u 85. preko Argentinca Đovanija Simeonea, sina trenera madridskog Atletika Dijega Simeonea.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari