River Plata zainteresovana za Luisa Suareza 1Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

River Plata ostaje bez napadača Hulijana Alvareza koji ovog leta odlazi u Mančester Siti, a samim tim mora da pronađe alternativu talentovanom Argentincu.

Kako piše Mundo Deportivo, izbor je po svemu sudeći pao na Luisa Suareza, mada se čini da bi popularni „El Pistolero“ želeo da ostane u Evropi.

„River je spreman da uloži značajne finansijske napore kako bi Luis Suarez zamenio Hulijana Alvareza. To je san trenera Marsela Galjarda i vođstva kluba. Već je bilo razgovora sa Urugvajcem. Teško je, ali Suarez uopšte nije zatvorio vrata potencijalnom dolasku”, rekao je argentinski novinar Gustavo Jarok.

Pre nego što je Dijego Alonso preuzeo dužnost selektora Urugvaja, jedno od glavnih imena za tu funkciju bio je Marselo Galjardo.

Tada je Suarez javno pohvalio Galjarda i rekao: „ Ono što je uradio na međunarodnom nivou jasno govori o tome kakav je stručnjak. Ima prestiž koji je imao kao igrač i kao trener ga je još više pokazao vodeći River poslednjih godina. Osvojio je skoro sve. To bi bila privilegija“.

U međuvremenu, bivši igrač Barselone je izjavio da je već dobio nekoliko ponuda iz različitih zemalja za nastavak fudbalske karijere.

„Dobio sam mnogo predloga, obratili su mi se klubovi iz Argentine, Brazila i Meksika“, rekao je on u intervjuu za Kadena Ser pre nekoliko dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari