Robert Jarni upozorava: Argentinci igraju grubo i vole da provociraju 1Foto: EPA-EFE/Rungroj Yongrit

Bivši hrvatski fudbaler Robert Jarni rekao je da argentinski igrači vole da provociraju i igraju grubo, i da se nada da hrvatski fudbaleri neće „upasti u tu zamku“ u predstojećoj polufinalnoj utakmici Svetskog prvenstva.

„Ono što mogu da kažem o Argentini jeste da vole da provociraju. Provociraju suparničke igrače kako bi oni reagovali i bili isključeni. U njihovoj zemlji se igra jako tvrd fudbal sa puno grubih ulazaka u noge igračima. To je njihov stil. Naš je drugačiji pa se nadam da nećemo upasti u tu njihovu zamku“, rekao je Jarni za španski AS, prenela je danas Hina.

Fudbaleri Hrvatske i Argentine igraju večeras na stadionu Lusail polufinalnu utakmicu na Svetskom prvenstvu u Kataru.

U drugom polufinalu u sredu se sastaju Francuska i Maroko.

Jarni, selektor reprezentacije Hrvatske do 17 godina, dodao je da Argentina ima napadača Lionela Mesija, ali da Hrvatska ima Luku Modrić, Matea Kovačića i druge dobre igrače.

„Nadalje imamo odličnog selektora koji zna da dobro postavi igru, što smo videli protiv Brazila (1:1, 4:2)“, istakao je 54-godišnji Jarni.

Bivši fudbaler Real Madrida i Juventusa rekao je da će najvažnije biti držati loptu što duže u posedu.

„Takodje imamo puno dobrih igrača na klupi koji su dobro odigrali kada su ušli protiv Brazila“, dodao je on.

Jarni je bio deo reprezentacije Hrvatske koja je 1998. godine osvojila bronzu na Svetskom prvenstvu u Francuskoj. Upravo su od domaćina poraženi u polufinalu, a isti rival pobedio je Hrvatsku i pre četiri godine u finalu Svetskog prvenstva u Rusiji.

„Naravno da svi u Hrvatskoj priželjkujemo osvetu za to. Ali potrebno je ići korak po korak. Prvo treba da eliminišemo Argentinu, a to će biti jedna lepa utakmica za gledanje“, zaključio je Jarni.

Hrvatska i Argentija igraju u polufinalu večeras od 20.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari