Rodić: Zenit je svetski klub, biće pun stadion 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Fudbaler Crvene zvezde Milan Rodić rekao je danas da je ruski Zenit svetski klub i da mu je drago što ta dva kluba neguju prijateljske odnose.

„Rado se sećam igračkih dana koje sam proveo Rusiji, uživao sam nastupajući u njihovoj Premijer ligi. Igrao sam i za Zenit, klub koji je sjajno organizovan i koji ima izgrađeno ime i istoriju. Drago mi je što Crvena zvezda i moj nekadašnji klub neguju prijateljske odnose, koji su svojstveni takođe i srpskom i ruskom narodu“, rekao je Rodić za klupski sajt.

Fudbaleri Crvene zvezde i Zenita odigraće u subotu od 19.00 prijateljsku utakmicu na stadionu „Rajko Mitić“.

Defanzivac Crvene zvezde je u periodu od 2013. do 2017. godine karijeru gradio u Rusiji, gde je nastupao i za Zenit.

„Zenit je klub koji se razvija, što je izuzetno značajno. Dok sam boravio u Sankt Peterburgu, svaki segment je bio na najvišem nivou, od organizacije utakmica, uslova za igrače, pa sve do najsitnijih detalja. Drago mi je kada vidim da se tu nisu zaustavili i da svake godine podižu lestvicu“, rekao je Rodić.

„Crvena zvezda i Zenit već godina imaju sjajnu saradnju, bolje rečeno, prijateljski odnos, te me uvek obraduju utakmice koje organizuju. Znamo da im nedostaju mečevi van ruske lige, u situaciju u kojoj se nalaze, a nama je uvek zadovoljstvo kada možemo da se sastanemo. Biće puna Marakana, siguran sam“, dodao je on.

Strahinja Eraković je iz Crvene zvezde prešao u Zenit, a Rodić je istakao da je taj klub sjajna sredina za mladog igrača.

„To sam rekao i Strahinji kada je odlazio. Napravio je odličan potez, siguran sam da će dosta napredovati i ostaviti trag u prijateljskom klubu. Ima fenomenalne uslove, ulaže dosta truda i rada, to se vidi i na terenu. Srbi i Rusi su bratski narod, te mu je i život u Sankt Peterburgu lep, a na svima nama je da nastavimo da negujemo prave vrednosti i vekovno prijateljstvo“, zaključio je Rodić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari