Roditelji plaćaju i do 700 funti da bi im deca prošetala stadionom sa fudbalerima 1Ilustracija: Pixabay/ Kelvin Stuttard

Otkriven je cenovnik koji je užasnuo javnost u Engleskoj, a koji je otkrio koliko klubovi iz najbogatije lige sveta zarađuju na deci i njihovim osećajima i koliko naplaćuju roditeljima da im deca prošetaju stadionom držeći za ruke fudbalske zvezde.

Mediji u Engleskoj otkrili su da roditelji plaćaju izuzetno visoke cene kako bi njihova deca mogla da izađu na teren pre početka utakmica Premijer lige držeći za ruke fudbalske zvezde.

Takvu decu, odevenu u fudbalske dresove, u Engleskoj zovu ‘maskote’, ali to nije nikakva specifičnost Ostrva, već praksa svuda u svetu. Samo što se to u Premijer ligi papreno plaća.

Otkrivanje ‘cenovnika’ klubova izazvalo je talas nezadovoljstva u Engleskoj.

Međutim, ima i onih klubova koji ne naplaćuju to što deca mogu da dodirnu svoje idole. Među takvima su Arsenal, u kojem decu biraju članovi kluba, kao i Čelsi, Liverpul, Mančester junajted, Mančester siti, Njukasl i Sautempton.

Votford naplaćuje 100 funti koje donira zajednici, kao i Everton – 599 funti, a ostali imaju zanimljiv cenovnik.

Aston Vila naplaćuje 500 funti za utakmice A kategorije, Šefild Junajted traži 360 za najveće utakmice, 300 za one slabije, Totenhem 485 za utakmice kategorije A, a 350 za ostale, Volvsi 450 za najjače, a 320 za slabije.

Bornmut ima cenu od 235 funti, Barnli 310, Lester 355, dok Kristal Palas traži 375 za pakete ‘Gold’, a 100 funti za ‘Silver’, ma šta to značilo.

Ima i zanimljivih kombinacija, pa tako Brajton traži 350 funti za kapitenovu ruku, a 250 za ostale igrače, dok je kod Noriča kapitenova ruka 500 funti, a 379 su ostali igrači.

Najskuplji je Vest Hem koji traži 700 funti za utakmice A kategorije.

Engleski mediji procenjuju da neki klubovi na taj način zarađuju više od pola miliona funti godišnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari