Rodrigez u klubu "3.000+" 1Foto: Euroleague

Barselona i Armani nastavljaju da jako gaze, ne samo ka plasmanu u Top 8, već i među prve četiri ekipe koje će u plej-ofu imati prednost domaćeg terena, prilično relatizovanu zbog odsustva publike.

Barsa je ubedljivo i rutinski savladala vrlo neugodnu ekipu Žalgirisa, pre svega izuzetno kvalitetnom odbranom, Sarunas Jasikevičius je još jednom postavio neprolazan bedem protiv svog bivšeg kluba.

„Bila je to odlična predstava, s tim što nisam zadovoljan igrom u prvoj četvrtini a u prvom poluvremenu nam je Žalgiris napravio čak 10 ofanzivnih skokova. Prelomili smo u trećoj četvrtini, igrali smo perfektnu odbranu, a puno nam je pomogla i naša publika koja nam je svo ovo vreme puno nedostajala. Oni nisu bili u dvorani, ali sreli smo se s njima pre utakmice i to je igračima mnogo značilo“, rekao je Jasikevičius.

Najefikasniji kod Barse bili su Oriola i Higins sa po 19 poena, Dejvis je dao 12, a Mirotić 10. Kod gostiju nije bilo igrača sa dvocifrenim učinkom, Najdžel Hejns je dao devet poena sa šutom iz igre 1-10.

Armani nastavlja sa sjajnim partijama, ni Makabi koji je u velikom usponu forme nije uspeo čak ni da utakmicu učini neizvesnijom. Četa trenera Etorea Mesine odigrala je odličnu obranu, iako su odsustvovali Lidej i Bruks veoma važni u defanzivi.

– Pobeda je bazirana na odbrani, spustili smo takvu napadačku ekipu kao što je Makabi na 68 poena i bilo je zaista lepo gledati čudesnu defanzivu mojih igrača. U napadu smo igrali pametno sa veoma mnogo kretnji i dodavanja. Iako smo se mnogo trošili na kup vikendu, i nismo bili komletni, pronašli smo dovoljno energije za ovaj meč. Puno nam je pomogao Micov, koji je odradio odlične minute posle tronedeljne pauze- ocenio je Mesina.

U Armaniju je najefikasniji bio Kevim Panter sa 15 poena, Micov je za nešto više od 13 minuta dao devet, sa 4-4 iz igre. Ipak, meč je obeležio ulazak Serhija Rodrigeza u ekskluzivni klub igrača koji su dali više od 3.000 poena u Evroligi. Španski plej (34) došao je do cifre od 3002, na 282 utakmice imao je prosek od 10, 6 poena. To je do sada pošlo za rukom još Vasilisu Spanulisu, Huanu Karlosu Navaru, Georgiosu Printezisu, Nandu de Kolou, Serhiu Ljulju, Pauliusu Jankunasu i Felipeu Rejesu.

Milan sledeći meč igra već u ponedeljak kad gostuje Zenitu u Sankt Peterburgu.

Baskonija je u gostima rutinirala u Evroligu očigledno zalutali Himki, a Efes je nastavio seriju pobeda (šest od poslednjih sedam utakmica) i protiv poljuljanog Olimpijakosa. Šejn Larkin je dao 21 poen, Brajan Danston 15, dok je Vasilije Micić odigrao jednu od najlošijih utakmica sezone, dao je devet poena, imao samo tri asistencije ali i šest izgubljenih lopti. Kod Olimpijakosa jednini dvocifren bio je Larencakis sa 10 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari