Roma i Liverpul prvi polufinalisti Lige šampiona 1Foto: EPA-EFE/ ETTORE FERRARI

Fudbaleri Rome i Liverpula prošli su u polifinale Lige šampiona posle velikih pobeda nad Barselonom, odnosno Mančester sitijem.

„Rimska vučica“ je posle poraza u prvom meču od Barselone 4:1 večeras slavila sa 3:0 i tako zahvaljujući golu u gostima izbacila katalonskog giganta, dok je Liverpul i u drugoj utakmici u roku od samo šest dana „tukao“ Siti – 2:0.

 Otvorili su igrači Rome bolje meč i već u šestom minutu poveli preko Edina Džeka sa 1:0, a onda su prosto u talasima napadali i ozbiljno ugrožavali gol Ter Štegena. Ređale su se prilike Šika, Džeka i Naingolana, a drugi pogodak su postigli tek u drugom poluvremenu i to iz penala, pošto je prethodno Đerar Pike neoprezno zaustavio Edina Džeka u svom kaznenom prostoru.

Strelac drugog gola bio je Danijele Derosi, a treći pogodak bio je delo štopera Kostasa Manolasa koji se posle jednog kornera najbolje snašao, matiravši nemoćnog Ter Štegena.

Barselona je večeras odigrala jednu od najslabijih utakmica ove sezone, stvorivši samo dve dobre prilike za pogodak, ali obe je sjajno odbranio Alison Baker.

U drugoj utakmici večeri Siti je dočekao Liverpul i već u drugom minutu preko Gabrijela Žezusa poveo, ali je tim Jirgena Klopa ubrzo uspostavio ravnotežu na terenu, te do poluvremena nije primio pogodak.

Ipak, glavni arbitar susreta Metju Lahoz nije dobro odreagovao u 42. minutu kada je regularan gol Sitija poništio, a onda je zbog protesta i trenera „Građana“ Pepa Gvardiolu isključio sa meča, pa je u drugom poluvremenu Liverpul zaigrao rasterećenije i sa dva gola, Salaha i Firmina, izbacio tim iz Mančestera iz daljeg toka takmičenja.

U polufinalu će im se pridružiti i bolji iz mečeva Real – Juventus i Bajern – Sevilja, a revanši tih duel zakazani su za sutra uveče.

Real iz prvog susreta ima prednost od 3:0, a Bajern od 2:1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari