Ronaldo priznao kapitulaciju, pa otišao u Saudijsku Arabiju, jedan poziv nije dočekao 1EPA-EFE/Abedin Taherkenareh

Osmeh usiljen, kao na nekoj snobovskoj proslavi, račun preplavljen milionima evra, ali profesionalna satisfakcija gotovo nikakva. Odlaskom u Saudijsku Arabiju, Kristijano Ronaldo je praktično priznao kapitulaciju.

Nekih 200 miliona evra zarađivaće Kristijano Ronaldo u dresu Al Nasra; imaće sve moguće privilegije, ali nema nikakve sumnje da će ostati na fudbalskim marginama, bez šanse da se i dalje dokazuje u obara rekorde u Ligi šampiona.

Da nije ozaren prihvatio „bezobraznu“ ponudu Saudijaca, odnosno, da je svesno odlagao potpis ugovora, potvrđuje španska Marka.

Ugledni list tvrdi da se Ronaldo do poslednjeg momenta nadao da bi mogao da dobije poziv da se vrati u redove Real Madrida.

Možda je bio naveden pomišlju zbog činjenice da mu je klub dozvolio, nakon ispadanja u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kataru, da neometano održava formu u njihovom trening centru.

Ronaldo je održavao formu kao slobodan igrač, tako da nikakvih prepreka nije bilo, što mu je ulivalo nadu, međutim, u Kraljevskom klubu su ostali decidni da ne dovode igrače koji su u poznim profesionalnim godinama.

Drugi razlog jeste i da je Karim Benzema u sjajnoj formi, odnosno da igra briljantno od momenta kada je Ronaldo otišao u Juventus.

Naposletku, koliko god bio vrhunski fudbaler, u Realu su se godinama uveravali u njegovu narcisoidnost, zbog koje je, na kraju, na neslavan način napustio Mančester junajted.

Nisu u klubu želeli potencijalnu „tempiranu bombu“ u svlačionici, naročito jer Roinaldo sigurno ne bi bio u gro planu, usled forme i znanja Benzeme, Vinisijusa, Rodriga, Valverdea…

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari