Vrtoglave sume zbog kojih se Ronaldo oprostio od Lige šampiona i nove Zlatne lopte 1Foto: EPA-EFE/ JOSE SENA GOULAO

Do pre samo neku godinu, Kristijano Ronaldo je tvrdio da smiraj karijere neće dočekati na nekoj egzotičnoj destinaciji, već u vrhunskom evropskom klubu. Ipak, egocentrizam ga je u samo poslednjih 365 dana doveo do toga da ga nijedan vrhunski klub nije želeo, nakon neslavnog rastanka sa Mančester junajtedom. Utehu je pronašao u Saudijskoj Arabiji, a satisfakciju u nestvarnim milionskim svotama.

U toku Svetskog prvenstva u Kataru, pojavila se informacija da je Al Nasr sve dogovorio u vezi sa potpisom ugovora sa Kristijanom Ronaldom.

Portugalac je nemušto tada odgovorio da ništa nije potpisao i da još uvek nije znao gde će nastaviti karijeru posle raskida saradnje sa Mančester junajtedom.

Nadao se da će moći da pronađe uhlebljenje u nekom klubu iz Lige šampiona, ne želeći da odustaje od svojih finansijskih uslova, uprkos tome što je u 38. godini života i da su mu fudbalske mogućnost ipak slabije u odnosu na ono što je činio u naponu snage.

Žorž Mendeš, jedan od najuticajnih mendžera na svetu, bio je ubeđen da će za svog klijenta i prijatelja isposlovati ugovor težine desetina miliona evra, međutim, nijedan evropski klub nije „zagrizao udicu“, naprotiv.

Ronaldo se, očigledno, teško mirio sa činjenicom da više nikome nije interesantan na Starom kontinentu i to u periodu kada je njegov najveći takmac, Leo Mesi osvojio planetarno takmičenje sa Argentinom.

Saudijci su zamišljeno sproveli u delo. Strpljivo su sačekali željeni trenutak i na sto dostavili takvu finansijsku ponudu da joj nije odoleo ni čovek koji samo putem društvenih mreža zarađuje milionske svote.

Al Nasr je Ronaldu dostavio verziju ugovora na osnovu kojeg će samo na godišnjem nivou zarađivati vrtoglavih 200 miliona evra.

Portugalac nije mogao da odoli verziji prema kojoj će samo od učinka na terenu prihodovati 90 miliona evra, a resto od markentiških prava, prodaje dresova….

Kada se suma podeli na mesečnom, nedeljnom i dnevnom nivou, Ronaldo će prihodovati 16.600.000 evra mesečno ili 548.000 evra nedeljno, odnosno 22.833 evra svakog sata.

Svestan je Ronaldo da je ovim potpisom stavio tačku na mogućnost da još jednom u karijeri osvoji Ligu šampiona ili da se domogne Zlatne lopte, ali i neshvatljive finansijske utehe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari