Ronaldo se oprostio od Evrope, ne i od Portugala 1EPA-EFE/Friedemann Vogel

Čuveni fudbaler, ipak, nije zauvek odložio dres s državnim grbom.

Posle kraha reprezentacije Portugala na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu u Kataru, sukoba Kristijana Ronalda sa tadašnjim selektorom Fernandom Santošem i mora njegovih suza prolivenih nakon zadnjeg nastupa Navigatora na Mundijalu mediji u ovoj državi sa Pirineja, a onda i drugi, poslali su CR7 u nacionalnu penziju.

Pogotovo zbog toga što se posle razlaza sa Mančester junajtedom otisnuo u Saudijsku Arabiju, daleko od očiju novog šefa stručnog štaba Poprtugala, Roberta Martineza, i, što je još važnije, u ligu čiji se kvalitet ne može meriti sa snagom najjačih klupskih takmičenja na Starom kontinentu.

Međutim, Ronaldo nastavlja svoju karijeru u opremi Portugala, što potvrđuje i danas objavljeni selektorov spisak sa njegovim imenom.

 

Dobitnik više Zlatnih lopti, osvajač pregršt klupskih trofeja i jedne titule prvaka Evrope sa sunarodnicima, našao se među 26 igrača pozvanih za start kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2024. Rivali Portugalcima u prva dva kola, ovog meseca, biće Lihtenštajn kod kuće (23. mart) i Luksemburg u gostima (26. mart), a od 38-godišnjeg Ronalda se uvek očekuju golovi.

„Sreo sam se sa svih 26 igrača koji su bili u Kataru. Važno je da pričamo, da vidim njihovu posvećenost. A, Ronaldo je veoma posvećen fudbaler. Ovo je moja odluka. On može da nam donese iskustvo, jako je bitna osoba za tim. Ne interesuju me godine. Kristijano ima osobine pobednika i želim da to prenese na ostale igrače. Što se tiče statusa, ima isti kao i svi ostali u timu“, objasnio je Martinez svoj izbor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari