Ronaldo tresao mrežu na debiju za Al Nasr, Mesi mu uzvratio u dresu PSŽ-a 1EPA-EFE/STR

Golgeterski obračun večitih rivala u spektakularnom duelu tima sastavljenog od najboljih fudbalera dva kluba iz Saudijske Arabije i francuskog prvaka.

Na jednoj strani su bili Kristijano Ronaldo i njegove kolege iz Al Nasra i Al Hilala – Kariljo, Luiz Gustavo, Pereira… a na drugoj Lionel Mesi, Nejmar, Ramos i ostale zvezde Pari Sen Žermena.

Iz takvog sudara majstora svog zanata izrodila se revija pogodaka, na čijem koncu je očekivano bolje prošla kvalitetnija ekipa iz Pariza, iako je od 39. minuta igrala bez isključenog Bernata – 5:4.

Goleadu je započeo Mesi, tako što je osvajač nedavnog Svetskog prvenstva sa Argentinom, već u 3. minutu, rutinom najboljeg igrača Mundijala u Kataru iskoristio asistenciju Nejmara.

Kristijano Ronaldo mu je odgovorio preciznim šutem iz penala (34), a onda pogotkom sa peterca u nadoknadi prvog poluvremena, na svom debiju za Al Nasr, još jednom povukao Ol star sastav (45+6).

Pre i posle toga, na vrlo gledanom meču u Rijadu, najplaćenijem fudbaleru sveta svih vremena i Mesiju na listi strelaca pridružilo se još nekoliko igrača.

Za pobednički PSŽ „poentirali“ su Markinjos (43), Ramos (53), Mbape (60, penal) i Ektike (78), dok su kod rivala centar mete „uboli“ Hjun So (56) i Taliska (90+4).

Utakmica će ipak biti upamćena po, gotovo sigurno, zadnjem sudaru dva superstara, jer je Porugalac izabrao kraj karijere u Saudijskoj Arabiji, bez dodirnih tačaka sa Evropom i Mesijem.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari