Inter iz Majamija preskočio prvu prepreku u Kupu šampiona KONKAKAF: Kristijano Ronaldo nije uspeo, a hoće li Mesi? (VIDEO) 1Foto: AP/Michael Laughlin

Dva najupečatljivija fudbalera današnjice Argentinac Lionel Mesi i Portugalac Kristijano Ronaldo od prošle godine prvi put u svojim dugogodišnjim karijerama igraju izvan Evrope.

Obojica su na Starom kontinentu bili prvaci – Mesi četvorostruki s Barselonom, Kristijano Ronaldo jednom s Mančester junajtedom, četiri puta s Realom.

Hoće li im poći za rukom da se u poznim igračkim godinama (portugalski as prošlog meseca napunio 39, argentinski će u junu 37) okite titulom i na drugim zonama Svetske fudbalske federacije (FIFA)?

Kristijanu Ronaldu je prva šansa izamkla. U četvrtfinalu Lige šampiona Azije saudijski Al Nasr je ispao na penale protiv Al Aina iz Emirata.

Mesi je uspešno startovao s Interom iz Majamija u Kupu šampiona KONKAKAF, vodećem klupskom takmičenju u Severnoj i Srednjoj Americi s Karibima.

U sudaru timova američkog sokera izbacio je u četvrtfinalu Nešvil, pošto ga je u revanšu pred svojom publikom savladao s 3:1 (u prvoj utakmici 2:2).

Domaćin je poveo u 8. minutu preko urugvajskog golgetera Luisa Suareza, takođe 37-godišnjeg veterana, a Mesi, njegov saigrač u Barseloni, udvostručio je prednost u 23.

 

 

Treći pogodak dao je u 63. minutu Robert Tejlor, finski ofanzivni vezista.

Utešni gol za goste pao je u nadoknadi vremena u utakmici. Strelac je bio Englez Sem Saridž, nekadašnji premijerligaški igrač u Bornmutu.

Inter je i krenuo od četvrtfinala, a mesto je dobio kao pobednik Kupa ligaša prošlog leta, takmičenja američkih i meksičkih timova, što mu je i prvi trofej u novom klubu, do kojeg se došlo na penale u finalnom duelu upravo s Nešvilom u Tenesiju.

Inter za protivnika iščekuje uspešnijeg iz revanša u kojem meksički Monterej u Gvadalupeu dočekuje Sinsinati. U prvom meču ga je savladao na tlu SAD s 1:0.

Mesijev tim je gost u prvoj utakmici idućeg meseca.

 

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari