Ronaldo ume sa Madriđanima 1Foto: EPA-EFE/ RODRIGO JIMENEZ

Od onih 2:0 na „Vanda Metropolitano“ stadionu pre dve nedelje, nije prošao dan u Italiji a da Maks Alegri, trener Juventusa, nije bio jedna od tema u dnevnoj štampi.

Zdravstveno stanje Kristijana Ronalda analiziralo se do detalja, dok je formacija u kojoj bi Stara dama večeras trebalo da nastupi prezentovana još krajem protekle nedelje. Atletiko je „fajterski“ i sasvim zasluženo stekao kapital kojim je zaista uspeo da zastraši neprikosnovenog vladara Serije A u poslednjih sedam godina i pred revanš postavi pitanje: hoće li Juventus biti kadar da nadoknadi nešto što „jorgandžije“ sezonama unazad manirski uspevaju da pretvore u prolaz u narednu rundu takmičenja.

Istovremeno, Mančester siti bi trebalo da ima trening nešto jačeg intenziteta protiv Šalkea, u ovom trenutku jedne od najlošijih ekipa u Bundesligi, koja je u prvom meču kapitulirala na dostojanstven način (2:3), s obzirom na formu i kvalitet igara ove sezone (bore se za opstanak u Nemačkoj).

Čuveni Čolo Simeone taktički je potpuno nadigrao kolegu na klupi Juventusa u prvom meču; toliko da crno-beli u Madridu nisu stvorili nijednu izgledniju šansu. Prema pisanju italijanskih medija, Alegri bi trebalo da večeras izvede sastav sa trojicom igrača u poslednjoj liniji, nešto po čemu je Juventus bio prepoznatljiv prethodnih sezona kada su trio uglavnom činili Barzalji, Bonući i Kjelini.

Kristijano Ronaldo tokom devet godina u dresu Reala imao je sijaset susreta sa Atletikom. Posebno se pamte mečevi finala Lige šampiona iz 2014. i 2016. u kojima su na najsuroviji mogući način srušili snove „jorgandžija“. Čolo Simeone za osam godina trenerske karijere na klupi Atletika nije menjao stil igre: čvrsto i disciplinovano u manevru i poslednjoj liniji i nadmoćno u prekidima u oba smera.

Ovosezonski učinak Juventusa kod kuće (14-2-1) sigurno neće uticati na taktiku Atletika koja će se zasnivati na manjem posedu lopte, kompletiranih pasova, ali sa jasnom vizijom u samom napadu. Saul i Koke biće zaduženi za kreaciju i pas ka Grizmanu, koji će se konstantno kretati između protivničkih linija.

– Želim da poručim navijačima da razmišljaju pozitivno, da veruju. To je izvodljivo, potrebna nam je pomoć da učinimo ovaj stadion prelepim, svi zajedno. Mi ćemo odraditi svoj posao na terenu, pokušaćemo da postignemo golove i pobedimo utakmicu, ali potrebna nam je njihova pomoć. Budite spremni za veliki povratak – motivaciono je pokušao Ronaldo da utiče na navijače pred revanš sa Atletikom, kome je na 30 utakmica dao 22 gola uz osam asistencija.

Grizman u golgeterskoj krizi

Antoan Grizman je sasvim sigurno najkompletniji igrač Atletika u navali. Francuz je u određenoj golgeterskoj krizi u poslednje vreme, s obzirom na to da već četiri utakmice zaredom nije postigao gol. On je na kontu od 10 golova na poslednjih 15 mečeva. Zanimljivo je i to da su Madriđani ove sezone samo na tri utakmice, od odigranih 39, primili više od dva gola. Takođe, Atletiko je trijumfovao na osam, od 10 poslednjih utakmica protiv italijanskih timova.

Ko će na levog beka

Čolo Simeone imaće određenih kadrovskih problema pred večerašnji revanš. Uprkos tome što se sjajni štoper Godin oporavio od povrede, Argentinac će morati da smisli koga da stavi na levog beka jer su obojica primarnih rešenja povređeni. Lukasa Ernandeza nije bilo ni u prvoj utakmici, dok je Filipe Luis igrao taj meč, ali je povredu lista leve noge zaradio u prvenstvenom okršaju sa Real Sosijedadom. Za vikend protiv Leganesa to mesto je prinudno zakrpio mladi Filipe Solano, ali se on nije našao na spisku putnika koji su jutros krenuli za Italiju. Simeone je tokom februara na to mesto stavljao Saula, pa nije isključeno da će upravo on preuzeti tu odgovornost. Alternativa bi mogao da bude Kolumbijac Arijas, kojeg je isključivo koristio kao desnog beka. U tom slučaju bi se aktivirao iskusni Huanfran.

Revanši osmine finala

utorak

Juventus – Atletiko (0:2) 21.00

Mančester siti – Šalke (3:2) 21.00

sreda

Barselona – Lion (0:0) 21.00

Bajern – Liverpul (0:0) 21.00

* U četvrtfinale su prošli Porto, Mančester junajted, Ajaks i Totenhem

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari