RTS neće emitovati Fibin materijal zbog mape bez Kosova 1Foto: EPA/TOLGA BOZOGLU

Radio-televizija Srbije saopštila je danas da neće emitovati materijale dobijene od FIBE povodom Evropskog prvenstva za žene u košarci, u kojima se nalazi mapa Srbije bez teritorije Kosova i Metohije.

Iako je samoproglašena država Kosovo članica Fibe, RTS tokom ovog šampionata neće puštati promotivne materijale, koji su za našu zemlju neprihvatljivi, navodi se u saopštenju.

RTS je, kao i svi drugi emiteri u Evropi koji su kupili pravo prenosa Evropskog prvenstva u košarci za žene, dobila od Fibe paket špica, džinglova i ostalog promotivnog materijala, navodi se u saopštenju i dodaje da su emiteri u obavezi da emituju samo taj materijal.

Materijal u kome su predstavljeni gradovi domaćini Evropskog prvenstva u košarci se, inače, nalaze i na zvaničnom Fibinom sajtu.

U sinoćnjem prenosu utakmice Srbija – Belorusija zbog nestanka struje u Zrenjaninu više puta je došlo do prekida u dostavi signala od strane španske produkcije koja proizvodi i prosleđuje signal Evroviziji i svim emiterima, a koju je angažovala Fiba.

Tokom tih prekida greškom je emitovan jedan kadar promotivnog materijala u kome se videla grafika Srbije bez Kosova i Metohije, navodi RTS.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

6 reagovanja na “RTS neće emitovati Fibin materijal zbog mape bez Kosova”

  1. Dobro, a zašto smo onda još članovi organizacije koja priznaje Kosovo i time direktno radi na štetu naše zemlje?
    Sve mi ovo miriše da RTS-u zbog ovoga sleduju packe, ako ne i neka kazna od FIBE.

  2. О свему треба размишљати на време.Да ли ће репрезентација доживети да буде дисквалификована са такмичења?Не треба мешати политику и спорт.Далеко од тога да волим да испаднемо или да доживимо поново санкције као за ОИ у Барцелони.

  3. Па, наше је право да знамо све, дакле и то да Косово није Србија, и да ФИБА није Евровизија! Хоће ли макар Пинк да преноси утакмице?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.