Rubio se nije pojavio u Klivlendu, u klubu ubeđeni da će se vratiti 1Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW SHUTTERSTOCK OUT

Špansi košarkaš zbog psihičkog zamora tokom leta obavestio javnost o privremenom prekidu karijere.

Javnost je ostala zatečena kada je Riki Rubio letos objavio da će privremeno prekinuti sjajnu karijeru zbog psihičkog zamora. Trebalo je tada da se priključi pripremama reprezentacije Španije za Mundobasket, ali je od svega odustao.

Klivlend, kao njegov klub, nije želeo da raskine ugovor sa 33. godišnjim košarkašem, nadajući se da će se oporaviti i priključiti saigračima na otvaranju trening kampa. Nažalost, to se nije desilo. Tačnije, Rubio se nije pojavio u klubu na zakazanom početku priprema zašta je dobio odobrenje od Kavsa.

– U potpunosti podržavamo Rikija Rubija i njegove napore. Zasada je najbolje da ne bude uz tim i ima našu dozvolu da na prisustvuje ovim treninzima. U redovnom smo komunikaciji. Nastavićemo da ga podržavamo na svaki mogući način. Naša organizacija želi Rikiju u njegovoj porodici sve najbolje – poručio je Kobi Altman, predsednik Klivlend Kavsa.

Prvi čovek kluba iz Ohaja nije želeo detaljnije da se bavi mentalnom ozdravljenju sjajnog košarkaša. Ubeđen je da će se Rubio u jednom trenutku, tokom sezone, vratiti svojim profesionalnim obavezama. Takođe, sa igračem nije razgovarao o mogućnosti prevremenog penzionisanja.

Španski plej je prošlog leta potpisao trogodišnji ugovor sa Rubiom i čini se da svi u klubu žele da se saradnja završi tek sa istekom navedenog perioda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari