Rud Gulit o nastupu Srbije na Mundijalu u Kataru: Dobar tim, ali bez iskustva 1Foto: EPA/WU HONG

Legendarni holandski fudbaler Rud Gulit prokomentarisai je eliminaciju Srbije u grupnoj fazi Svetskog prvenstva i uporedio ekipu Dragana Stojkovića sa Hrvatskom.

„Hrvatska ima više iskustva, već je bila u finalu i mnogo je napredovala na svetskim prvenstvima. Srbija takođe ima dobru ekipu, ali na kraju su sitnice te koje odlučuju“, rekao je slavni Holanđanin za „Al Džaziru Balkan“.

On je objasnio zbog čega je Hrvatska postigla dobar rezultat na Mundijalu u Kataru.

„Mislim da Hrvatska ima tu sreću da uvek prođe dalje prilično neopaženo. Svi pričaju o Brazilu i Argentini, reprezentacija od kojih svi očekuju pobedu. A Hrvatska je u drugom planu. Znamo da su reprezentaciju Hrvatske uvek činili tehnički i taktički vešti igrači, koji igraju na najvišem nivou. Uspeh Hrvatske stoga nije iznenađenje“, rekao je Gulit, a zatim dodao:

„Morate verovati u sebe, to je najvažnije. Argentina je pokazala da ima dobru taktiku i da se može prilagoditi. I ima Mesija. On može promeniti stvari. Hrvatska, naravno, ima Modrića. Ali Mesi je Mesi. U fudbalu je dobro što pojedinci mogu promeniti stvari. Neki treneri misle da je ključ u njima. Za trenera je najvažnije da pronađe sustav koji odgovara njegovim igračima. Morate se pobrinuti da se igrači osećaju dobro, da su zadovoljni. Ako su zadovoljni, igraće bolje“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari