Rud pomeo Rubljova za finale završnog mastersa 1Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Norveški teniser Kasper Rud drugi je finalista završnog mastersa u Torinu, pošto je u dva seta savladao Andreja Rubljova 6:2, 6:4 i zakazao finale protiv Novaka Đokovića.

Novak Đoković protiv mlađe verzije Novaka Đokovića. Tako bi moglo da se okarakteriše finale završnog mastersa u Torinu. Čovek koga mnogi smatraju´Novakovim naslednikom, kada je u pitanju način igre i sposobnost da se prilagodi svakom rivalu Kasper Rud, prosto je zbrisao u polufinalu Andreja Rubljova.

Bila je to igra mačke i miša. Samo šest prepuštenih gemova pokazali su da Rud nije slučajno došao ovako daleko u Torinu. A ako je neko i sumnjao posle dva izborena gren slem finala ove godine da ovaj momak ima kvalitet za ozbiljnu ulogu na Turu, sada ne bi trebalo da ima nikakvu sumnju.

Naravno, na putu ka prvoj velikoj tituli u karijeri (prethodnih devet su turniri ATP serije 250) nalazi se najveća moguća prepreka – Novak Đoković. Srpski as slavio je u sva tri međusobna duela, a poslednji put ove godine u finalu Rima. Pride, Norvežanin nije uzeo niti set.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari