Rudi GoberEPA-EFE/ERIK S. LESSER

Iako je incident izbio na sasvim drugom kraju terena, Drejmond Grin je ponovo pokazao svoju „divljačku“ crtu u karakteru.

Minesota je trijumfalno napustila San Francisko (101:104) i po drugi put u samo dva dana, na istomm mestu, pokazala je da je trnutno bolja i kvalitetnija od Golden Stejta.

Umesto petog vezanog trijumfa Vulvsa, iznenađujuće odličnog starta sezone oličenog u formi 8-2, tema je postao novi „divljački“ nasrtaj Drejmonda Grina.

Iako se incident desio na drugom kraju terena, u kojem su učestvovali Klej Tompson i Džejden Mekdenijels, faktički u prvom napadu na utakmici, u gro planu je bio krilni centar Voriorsa.

Kao da je jedva dočekao da pokaže da u eomotivnom smislu uopšte ne sazreva, uprkos godinama, četvorostruki NBA šampion zaleteo se ka gužvi, uhvativši sa leđa Rudija Gobera, koji je samo želeo d arazdvoji zavađene strane.

Njegov stisak je toliko bio snažan, da su ljudi iz stručnog štaba domaćina „kragnu“ pokušavali da „raskinu“ više desetina sekundi koliko je trebalo vremena da se francuski centar iskobelja iz zahvata košarkaša Golden Stejta.

Sudije su momentalno isključile Tompsona, Mekdenijelsa i Grina, što je zasmetalo Stivu Keru, šefu struke Voriorsa.

– Nema šanse da je Klej Tompson zaslužio isključenje. Samo je trčao u napad kada ga je protivnički igrač zgrabio za dres i povukao ka sebi. Klej je pokušao da se povuče nazad. Nema šanse da je zbog toga trebalo da bude izbačen iz igre. To je smešno i smeta mi – razmišljanja je Stiv Ker.

Dokazani stručnjak i višetruki NBA šampion pokušao je da opravda postupak Drejmonda Grina, što je ostavilo opor ukus kod većina svedoka na meču odigranom u San Francisku.

– Ako pogledate snimak, videćete da su Rudijeve ruke bile oko Klejovog vrata. Zbog toga je Drejmond krenuo na njega.

Sam Gober nije imao razumevanja, a i zašto bi, za postupak nekog ko je sklon sličnim ispadima, po kojima ga publika više pamti nego li po šampionskim peharima.

– Pomalo je smešno jer sam pre meča znao da će Drejmond pokušati da zaradi isključenje jer Kari ne igra. Svaki put kada Stef ne igra, ni on ne želi da igra. Stef je njegov dečko i zbog toga će učiniti sve da bi bio izbačen. Ponosan sam na sebe jer postajem sve veći čovek. Nije ni zaslužio da stavim svoje ruke na njega. Bio sam potreban timu i učinio sam sve da zadržim mirnoću i pokažem da nisam ja taj koji situaciju čini još gorom. Nadam se da će rukovodstvo lige učiniti ono što je potrebno zbog ovakvog klovnovskog ponašanja. Nema šta više da se kaže, bilo je to klovnovsko ponašanje – slikovit je reprezentativac Francuske.

Ubedljivo najbolji košarkaš Voriorsa ove sezone, Stef Kari je propustio meč sa Vulvsima zbog bolova u kolenu. Golden Stejt je protiv Minesote doživeo četvrti uzastopni poraz i sada je na skoru 6-6.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari