Rukomet: Veliki bod protiv Švedske 1Foto: Fonet/EHF

U trećem kolu A grupe šampionata Evrope, ženska rukometna reprezentacija Srbije igrala je večeras u Stokholmu protiv Švedske nerešeno 30:30 (18:15), pa je u drugu fazu takmičenja prenela tri boda.

Tri boda će u novoformiranu grupu preneti i Šveđanke, dok je Španija posle današnje pobede nad Slovenijom prošla dalje, ali će takmičenje nastaviti bez bodova.

U drugoj fazi Srbija, Švedska i Španija će igrati protiv Francuske, Holandije i Nemačke, koje su prenele po dva boda.

Rukometašice Srbije su priredile još jedno veliko iznenađenje, a propustile su veliku priliku da posle Španije savladaju i favorizovanu Švedsku i da u drugu grupu prenesu sva četiri boda.

Naš tim je sve vreme bio u vođstvu, u jednom trenutku i sa šest golova razlike (17:11), ali je na kraju spasavao jedan bod, koji nam je donela Kristina Liščević fantastičnim pogotkom tri sekunde pre kraja.

– Neverovatna utakmica, i fizički, i emotivno teška. Ostavile smo poslednji atom snage na terenu. Imale smo i igru, i vođstvo, pale, pomogle su im i sudije. Nisu sudile ono što je trebalo. Održavale su Švedsku u igri na sve načine. Čestitala bih svojim devojkama jer smo igrale jako dobro odbranu. Malo se u napadu nismo snalazili, ali sve u svemu sam jako ponosna, jer smo napravile veliki rezultat i nismo nam dali da nas slome. Znam da mnogi nisu verovali da možemo da prenesemo tri boda, ali mogli smo i sva četiri. Idemo dalje. Nastavićemo da igramo ovako i u Geteborgu i sigurna sam u pozitivan rezultat – rekla je posle meča Jovana Risović, golman.

Veliki peh u nastavku takmičenja reprezentacija Srbije bi mogla da ima zbog povrede Jelene Živković Lavko, koja je izašla iz igre već u drugom minutu i više se nije vraćala na teren. Ukoliko se ispostavi da se radi o težoj povedi, biće to teško nadoknadiv gubitak.

Reprezentacija Srbije se seli u Geteborg, gde će 10. decembra igrati protiv Nemačke, dva dana kasnije protiv Holandije i 14. decembra protiv Francuske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari