Rukometaš Lazar Barbatesković, ponos Kladova 1Foto: M. Ružojević

U Kladovo je stigla bronzana medalja sa Evropskog prvenstva u rukometu za juniore. Doneo ju je Lazar Barbatesković, mladi rukometaš ponikao u kladovskom MRK “Đerdap”. Za osvajača bronzane medalje na Evropskom prvenstvu priređen je prijem u lokalnoj samoupravi.

Među rukometnim reprezentativcima Srbije koji su pobedili Švedsku sa 30:26 u utakmici za bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za juniore bio je i Lazar Barbatesković iz Kladova.

Mladi Barbatesković je rukometnu karijeru započeo u svom gradu, igrajući za MRK “Đerdap” .

Iz Kladova je otišao u Jagodinu u tamošnji rukometni klub sa kojim je igrao Super B ligu i postigao 25 golova, igrajući na poziciji desnog beka i desnog krila.

Dobra igra preporučila ga je za juniorsku reprezentaciju Srbije, selekcija do 20 godina, u koju ga je uvrstio selektor Đorđe Teodorović.

Rukometaš Lazar Barbatesković, ponos Kladova 2
Foto: M. Ružojević

– Još uvek sam pod utiskom velikog uspeha ostvarenog na Evropskom prvenstvu. Dali smo sve od sebe, bili smo kao složna porodica i to nam se vratilo osvajanjem bronzane medalje. Zadovoljstvo je tim veće što nam je Rukometni savez Srbje obezbedio optimalne uslove i sve je funkcionisalo besprekorno,. Naše je bilo da igramo, slušali smo savete stručnog štaba i rezultat nije izostao. Hvala svima na podršci,saigračima, selektoru porodici koja mi je vatar u leđa, hvala ljudima u gradu u kome sam rođen koji su mi organizovali prijem – izjavio je po povratku sa Evropskog prvenstva u rodno Kladovo Barbatesković.

Lokalna samouprava je za osvajača bronzane medalje priredila prijem. Utiske sa takmičenja mladi rukometaš, čija se želja da zaigra u reprezentativnom dresu ostvarila u Portugalu, podelio je sa čelnim ljudima kladovske opštine.

Prema rečima predsednika opštine Kladovo, Saše Nikolića medalja koju je Barbatesković osvojio na EP u Portugalu je i uspeh za Kladovo u kome sport ima tradiciju dužu od 90 godina.

-Najbolje pozitivne poruke šalju se kroz sportske rezultate tako da će medalja sa EP zahvaljujući Lazaru dodatno doprineti afirmaciji Kladova, male sredine koja s posebnom pažnjom finansira razvoj sporta – kazao je pored ostalog na prijemu Saša Nikolić.

Lazar Barbatesković rukometnu karijeru nastavlja u RK Železničar iz Niša sa kojim je krajem juna potpisao trogodišnji ugovor.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari