Rukometaši Srbije danas protiv Brazila (15.30) 1Foto: FoNet / AP

Rukometaši Srbije pokušaće danas da protiv Brazila (15.30) u Berlinu, na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj i Danskoj, ostvare prvu pobedu u Grupi A.

„Orlovima“ je posle remija protiv Rusije (30:30) i poraza od Francuske (21:32) neophodna pobeda protiv „karioka“ kako bi ostali u kombinaciji za jedno od prva tri mesta koja vode u drugi krug.
Srbija je u subotu protiv šampiona sveta Francuske odigrala odlično prvih 20 minuta, parirala u praktično svim segmentima igre, ali je potom pred kraj prvog i u drugom poluvremenu usledio neshvatljivi pad.

– Ne znam zašto smo se raspali potpuno u drugom poluvremenu protiv Francuske, ali smo u svakom slučaju od starta znali da su naša šansa za drugu rundu Brazil i Koreja. Sada moramo da se saberemo i odigramo najbolje što možemo protiv narednu utakmicu protiv Brazila – rekao je golman Srbije Svetislav Verkić.

Vanja Ilić smatra da je prvo poluvreme protiv Francuske putokaz kako treba igrati u nastavku takmičenja.

– Zaista smo dobro odigrali prvih 20 i više minuta protiv Francuske, iako je posle usledio pad kakav bi svaka iole ozbiljna reprezentacija iskoristila. Verujem da je to bilo samo jedan loš dan, odnosno jedno loše poluvreme. Dobro je što pred Brazil imamo da se odmorimo jedan dan. Sada moramo da sakupimo snagu i da svim srcem idemo na pobedu – naglasio je Vujić.
Stefan Vujić je upozorio da „orlove“ i protiv Brazila čeka podjednako teška utakmica kao što su bili mečevi protiv Rusije i Francuske, naročito ako se zna da nemaju pravo na kiks.

– Zabrinjavajuće je što protiv Francuza u drugom poluvremenu nismo pokazali ni volju ni želju. Moramo da se ozbiljno spremimo za Brazil i da dobro sagledamo gde smo do sada grešili. Neće biti puno vremena za neke nove ispravke – zaključio je Vujić.

Brazil je na startu šampionata izgubio od Francuske sa samo dva gola razlike (22:24), ali je potom doživeo težak poraz od Nemačke (21:34), tako da u meč sa Srbijom takođe mora da uđe sa filozofijom „biti ili ne biti“.

GRUPA A

2. kolo

Rusija – Koreja 34:27
Nemačka – Brazil 34:21
Srbija – Francuska 21:32
Tabela:
1. Nemačka 4
2. Francuska 4
3. Rusija 3
4. Srbija 1
5. Brazil 0
6. Koreja 0
3. kolo
Srbija – Brazil 15.30
Rusija – Nemačka 18.00
Francuska – Koreja 20.30

Peruničić: Bilo je bolno gledati nas

Selektor Srbije Nenad Peruničić bio je veoma kritičan prema svojim igračima posle poraza od Francuske.
– Jasna je bila snaga svetskog šampiona, dok smo se mi raspali u 22. minutu. Zadovoljavaju se malim stvarima. Kao da su bili iznenađeni što su neko vreme uspešno parirali velikom protivniku. U nastavku meča je bilo bolno bilo gledati nemoć igrača, brojne tehničke greške i promašaje – rekao je Peruničić.
On je naglasio da su na meču protiv „trikolora“ napravljene početničke greške koje nas skupo mogu koštati i protiv slabijih rivala.
– To su greške na nivou osnovne škole, neshvatljivo da nemaš osećaj da li neko ide na ukrštanje. To je opšta konfuzija u igračima kada mu sugerišeš na stvari koje ne valjaju. Stalno moraš u superlativu da se hrani ego da bi bio dobar. Ovo je „fajterski“ sport, a mora da se uključi i mozak – zaključio je Peruničić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari