Rukometaši Srbije otputovali na SP u Nemačkoj i Danskoj 1Foto: Rukometni savez Srbije

Rukometna reprezentacija Srbije otputovala je danas u Berlin, na Svetsko prvenstvo koje sutra počinje u Nemačkoj i Danskoj.

 

 

Srbija će igrati u grupi A sa selekcijama Rusije, Francuske, Koreje, Brazila i domaćina, Nemačke. Prvi rival je Rusija, u petak od 18 sati. Na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj i Danskoj po tri najbolje selekcije iz četiri grupe sa po šest reprezentacija izboriće plasman u drugu fazu takmičenja, odnosno Top 12, dok će ostali igrati u Prezident kupu, tj. za plasman od 13. do 24. mesta.

Druga faza takmičenja počinje 19. januara. U Top 12 fazi biće formirane po dve grupe od po šest selekcija, a po dve najbolje izboriće plasman u polufinale.

Svetski šampion direktno će se kvalifikovati za Olimpijske igre 2020, dok će šest reprezentacija, plasiranih od drugog do sedmog mesta, imati priliku da se putem interkontinentalnih kvalifikacija domognu. Raspored: 11. januar 18.00 Srbija – Rusija, 12. januar 20.30 Srbija – Francuska, 14. januar 15.30 Srbija – Brazil, 15. januar 18.00 Srbija – Koreja, 17. januar 18.00 Srbija – Nemačka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari