Rukometašice na Svetskom prvenstvu 1Foto: Rukometni savez Srbije

Ženska reprezentacija Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo koje će se od prvog do 17. decembra održati u Nemačkoj.

 Najbolje srpske rukometašice savladale su po drugi put u četiri dana selekciju Italije 34:16 (14:4) – prvi meč 33:23, i tako obradovale više od 1.500 gledalaca u niškoj hali „Čair“.

Naredno veliko takmičenje biće treće Svetsko prvenstvo u nizu za Srbiju, koja je 2013. osvojila srebrnu medalju u Beogradu, a 2015. u Danskoj zauzela 15. mesto.

Motivisano u odbrani izašle su izabranice selektora LJubomira Obradovića na megdan Italijankama koje su do 17. minuta postigle samo dva gola. Sa druge strane, ređali su se laki golovi Srpkinja (7:2, 12:3), koje su promašile i par prilika da zatresu mrežu bez golmana, s obzirom da je Italija forsirala igru 7 na 6 u napadu. U redovima Srbije, Obradović i Stoiljković bile su najefikasnije do odlaska na odmor (14:4) sa po četiri gola.

Pružio je selektor Obradović šansu svim reprezentativkama da osete teren i steknu neophodno iskustvo pred ono što ih čeka u mesecima koji će doneti start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj (septembar) i već spomenuto SP 2017 u Nemačkoj.

Ređali su se golovi  Kuridže, Milojević, Nikolić, kao na traci, a Srbija je u 48. minutu bila na velikih +14 – 24:10.Pet minuta pre kraja Željka Nikolić je pogodila za 31:14 kada je slavlje moglo da počne….

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari