Rukometašice Srbije bez pobede na Kupu Karpata 1Foto: Rukometni savez Srbije/ Portal

Rukometašice Srbije završile su Kup Karpata u Rumuniji bez pobede.

Posle poraza od domaćina turnira, naše dame poražene su i za treće mesto od koleginica u dresu Rusije (33:32). Bili su to poslednji mečevi pred Evropsko prvenstvo koje u Francuskoj počinje već 29. novembra, tako da je za nešto bolju pripremu Andreji Lekić i saigračicama ostalo još svega par dana.

Kao i protiv Rumunije, rukometašice Srbije odigrale su odlično u prvom poluvremenu, koje su dobile – 14:17. Očigledno je da našim rukometašicama nedostaje snage i svežine kako bi u istom tempu igrale i u drugih 30 minuta. Veliko je pitanje da li će u tome uspeti da porade i naprave značajniji pomak u par dana individualnog rada, s obzirom na to da već u četvrtak odlaze u Francusku. Ako je za utehu, Srpkinje su pružile izuzetan otpor Ruskinjama, koje su na poslednjim Olimpijskim igrama u Riju 2016. na opšte iznenađenje mnogih osvojile zlatnu medalju. Očigledno je da su u taboru Srbije svesno odlučili da učestvuju na kvalitetnom turniru pred polazak u Francusku, jer i Rumunija i Rusija slove za reprezentacije koje mogu konkurisati za najviši plasman.

Selektor Ljubomir Obradović stekao je najbolji mogući uvod u stanje forme svojih izabranica i ono što je sasvim sigurno, potencijalna borba za medalju u mnogome će zavisti od kvaliteta odbrane i sposobnosti razvijanja napada prilikom brzog centra. Ne bi bilo zgoreg napomenuti da su pojedine selekcije poput domaćina Francuske, zatim Norveške, Danske, Španije već razvile igru bez golmana, čak i u situacijama kada protivnik nema igračicu manje, odnosno rukometašicu koja je isključena na dva minuta. S tim u vezi, trebalo bi očekivati i na Evropskom prvenstvu da u pojedinim fazama utakmice rivalke Srbiji igru razvijaju sa sedam igračica u polju.

Cvijićeva ide u Francusku

Dragana Cvijić nije bila sa rukometašicama Srbije na Kup Karpata u Rumuniji. Razlog je bila povreda kolena koju je zaradila na poslednjem treningu pred put. Ipak, selektor Ljubomir Obradović moći će da odahne. Detaljni lekarski pregledi koje je reprezentativka Srbije obavila u Beogradu potvrdili su da se ne radi o ozbiljnijem problemu. “ Povreda kolena nije teže prirode, a Dragana ostaje u konkurenciji za sastav na Evropsko prvenstvo u Francuskoj“, potvrđeno je iz RSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari