Rukometna reprezentacija kreće u Nemačku 1Foto: Rukometni savez SRbije

Reprezentacija Srbije okupiće se u nedelju u Beogradu, odakle već u ponedeljak rano ujutru kreće put Nemačke, gde će u sredu u Lajpcigu (19 časova) i subotu (14.30) u Dortmundu odigrati dva prijateljska meča sa selekcijom domaćina.

Nemačka je bronzana reprezentacija sa prošlih Olimpijskih Igara u Riju. Selektor Ljubomir Obradović pozvao je 20 igrača na aprilsku akciju, koju je sa prvobitnog spiska zbog povrede morao da otkaže pivotmen skopskog Vardara, Mijajlo Marsenić, a umesto njega je pozvan kružni napadač španskog Ademar Leona – Živan Pešić.

Golman srpskog nacionalnog tima, Vladimir Cupara (24), sa nestrpljenjem očekuje prve provere posle Evropskog prvenstva u Hrvatskoj, gde su „orlovi“ zauzeli 12. mesto.

„Utakmice sa Nemačkom poslužiće nam kao dobre provere za junski baraž sa Portugalcima. Tu je nov trener, ima i dosta novh igrača, sigurno je da će nam biti teško protiv ozbiljnog rivala, ali verujem da ćemo pružiti dobar otpor“, kaže golman španskog Ademar Leona, koji će na leto obući dres poljskog velikana – PGE Vive Kielcea.

Prva nedelja aprila biće i jedina prilika da se reprezentacija okupi pre junske akcije – baraža sa Portugalcima za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj i Danskoj.

„Portugalija je jedna jako nezgodna ekipa. Imaju dosta kvalitetnih igrača, dobrog trenera i uvereni su u prolaz dalje zbog naše trenutne situacije. Opet, mi smo Srbija, uvek idemo na pobedu i želimo da se plasiramo na Svetsko prvenstvo. Ako budemo posvećeni i zaigramo najbolje što možemo, mi ćemo se pitati na terenu“, jasan je Vladimir Cupara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari