Rukometni savez: Poštujemo odluku države 1Foto: RSS

Rukometni savez Srbije (RSS) saopštio je da poštuje odluku državnih organa o otkazivanju kvalifikacionog turnira za Svetsko prvenstvo juniorki, koji je trebalo da se održi u Kovilovu ovog vikenda, saopštio je RSS.

Evropska rukometna federacija (EHF) isključila je žensku juniorsku reprezentaciju sa kvalifikacionog turnira u Beogradu, nakon što je MUP zabranio odigravanje utakmice Srbije i Kosova iz bezbednosnih razloga.

Na sajtu EHF, u saopštenju se navodi da posle intervencije vlasti u Srbiji, nije mogla da se odigra kvalifikaciona utakmica između Srbije i Kosova u Kovilovu.

RSS u saopštenju dodaje da je Evropska rukometna federacija zahtevala od Saveza da se u subotu do 11 časova izjasni o sudbini turnira.

Rukometni savez Srbije obavestio je evropsku kuću rukometa da turnira neće biti, odnosno, da se on otkazuje, a sve selekcije učesnice već su napustile SC „Kovilovo“.

„S obzirom da je naša juniorska reprezentacija već diskvalifikovana sa turnira, EHF će odlučiti kada, gde i u kojoj formi će on biti održan“, dodaje se u saopštenju.

Arbitražni sud EHF pokrenuće proces u vezi sa otkazivanjem turnira.

Odluka o eventualnoj kazni biće doneta u narednih nekoliko nedelja, navode u RSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari