"Rukovodstvo Partizana ga uvuklo u mulj": Terzić ispred Zvezde reagovao na Petrićevo poređenje sa dresiranom pudlicom u cirkusu 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Generalni direktor Crvene zvezde iznenađen izjavom trenera večitog rivala u novom činu komšijskog fudbalskog rata na Topčiderskom brdu.

Na konferenciji za medije, pred nedeljni meč sa Radničkim i ubedljivu superligašku pobedu nad Nišlijama (4:0), Partizanov šef stručnog štaba u metaforama je govorio o aktuelnom fudbalskom trenutku u Srbiji, višegodišnjoj šampionskoj dominiaciji večitog rivala, lošem tretmanu crno-belih… A Zvezdana Terzića najviše je pogodila konstatacija Gordana Petrića „bolje biti ranjeni lav nego dresirana pudlica u cirkusu“.

„Ne liči mi na njega. Dugo Petrića znam kao sportistu i džentlmena. Ovo rukovodstvo ga je uvuklo u mulj kojem ne pripada. Nije to njegova retorika. Gordan je nešto lepo što se desilo srpskom fudbalu, umeren je čovek. Ne može u isti koš da stavlja Zvezdu i Partizan. Šest godina dominira i osvaja titule, uspešna je u Evropi, a Partizan je neuspešan. Bez obzira što je Partizanov čovek, ne bi trebalo tako da priča. Što kaže naš narod: krivo sedi, ali pravo besedi“, izjavio je generalni direktor kluba dsa „Rajka Mitića“ za Sportski žurnal.

Prema njegovom tumačenju, nekadašnji prvak Evrope i sveta ne može i nije problem srpskog fudbala.

„Možda je Partizan problem i njima treba alibi pred navijačima, jer su neuspešni. Ne može Zvezda biti problem srpskog fudbala kad se Zvezda rezultatima sa 210. mesta rang liste UEFA popela na 34, odigrala 84 velike utakmice u Evropi, uzela toliko koeficijenta da šampion ide direktno u Ligu šampiona, a drugi u kvalifikacije, klubovima donela da dele 25 miliona evra. Crvena zvezda je nešto najlepše što se dogodilo srpskom fudbalu i ne može da bude problem. Izjava Petrića je neutemeljena, neargumentovana i neprimerena. Ne liči mi na njega“, dodao je Terzić.

Terzić je ubeđen da su Petrićeve reči ustvari stav ljudi iznad njega, tj. predsednika kluba Milorada Vučelića i ostatka uprave, koja je više puta uprla prstom u komšije nakon ozbiljnih sudijskih grešaka na štetu „parnog valjka“ u remiju sa Javorom, nakon čega je Zvezda opet utekla na sedam bodova.

„Nije to njegov rečnik, neko mu je poturio. Razumem potrebu da se opravdaju pred navijačima, jer su neuspešni. Treba im opravdanje i neprijatelj, ali neprimereno je da sportista Gordan Petrić to izgovori“, zaključio je u pomenutom intervjuu čovek koji je dugo alfa i omega na „Rajku Mitiću“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari