"Hteli ste nemir, imaćete nemir...": Jednoumlje uprave i navijača Crvene zvezde pred izbornu Skupštinu FSS 1Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Posle čitanja govora protiv jedinog kandidata za predsedničku funkciju u Fudbalskom savezu Srbije, Nenada Bjekovića, delegat srpskog šampiona Marko Popović napustiće skup u Staroj Pazovi. I na taj način potvrditi zajednički stav sa Delijama.

Uoči finala izbornog procesa i najavljenog imenovanja Nenada Bjekovića u predsednika Fudbalskog saveza Srbije, atmosferu nezadovoljstva javno ističu predstavnici Crvene zvezde, piše Sportklub.

Navijači šampiona Srbije su jasni – od narednog vikenda inteziviraće proteste. Poslednjih dana, najavljuje se da će najvatrenije pristalice Crvene zvezde i danas, u Staroj Pazovi, izraziti javno nezadovoljstvo najavljenim izborom Nenada Bjekovića za prvog čoveka srpskog fudbala.

Kako se bliži početak sednice u Sportskom centru, zakazan za 14 časova, do Sport kluba stižu svakojake informacije. Do tada, otkrivamo i šta smera Crvena zvezda, u svetlu najavljenog izbora rukovodstva srpske kuće fudbala u naredne četiri godine.

Delegat crveno-belih, Marko Popović, staviće jasno do znanja – Zvezda je protiv Nenada Bjekovića. Posle najavljenog, petominutnog govora, napustiće zdanje u Staroj Pazovi, bez želje da daje legitimitet izborima. Sport klub eksluzivno prenosi konkretno otelotvoren stav crveno-belih, koji će u ponedeljak popodne biti i pročitan delegatima na skupštinskom zasedanju u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije.

„Crvena zvezda je imajući u vidu nastupajuće Svetsko prvenstvo, za koje su našoj reprezentaciji potrebni podrška i mir, predložio odlaganje izborne sednice Skupštine FSS na 90 dana. Naš zahtev odbačen je pod nemuštim obrazloženjem da FIFA i UEFA više ne mogu da tolerišu vd status rukovodstva saveza. Pored toga, što je isto apsolutno netačno za period od mesec do dva, pravo pitanje je zašto i kome je bilo u interesu da savez bude godinu i po u vd statusu.

Zašto se izbori nisu ranije raspisali i zašto se sada izbori ne odlože za momenat posle SP. Nelogično je da se Izborna Skupština FSS zakazuje svega 15 dana pred početak najvažnijeg događaja u reprezentativnom fudbalu. Pojedinci ovim zloupotrebljavaju dobre igre reprezentacije, sa namerom da zauzmu funkcije u naredne četiri godine. Jasno je da savez nije isto što i reprezentacija”, suština je stava delegata iz Ljutice Bogdana.

Rukovodstvo Crvene zvezde izričito se protivi promociji Nenada Bjekovića u predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

“S obzirom na istoriju odnosa Bjekovića i Crvene zvezde, predlog je čin neprijateljstva prema našem klubu. Mi smo za mir sa FSS. Nije naša, već odluka FSS da budemo izopšteni iz izbora. To je nekorektno, neprirodno, to je silovanje fudbalske Srbije, u čemu mi učestvovati nećemo. Predsednik FSS mora biti čovek pomirenja, koji ce okupiti sve fudbalsko Srbije za jedan sto, da rešavamo probleme i radimo zajedno u interesu srpskog fudbala.

Gospodine Bjekoviću, za sve ovo vreme, niste se udostojili da nas jednom pozovete, da čujete najveći klub u zemlji i da mi čujemo vas. Vaša poruka Crvenoj zvezdi ovim je jasna. Vi ne želite saradnju, vi ne zelite da budete ujedinitelj i lider srpskog fudbala. Poruka Zvezdi je jasna, sa Vama na čelu naš najveći klub nastavlja da bude izopšten iz rada saveza i 14 godina marginalizacije i ugnjetavanja Crvene zvezde se nastavlja.”

Konačno, poruka sa stadiona “Rajko Mitić”, uoči glasanja izjašnjavanja delegata, najavljuje još jedno poprište sukoba u davno podeljenom srpskom društvu.

“Odavno smo naučili da se u Srbiji uspeh skupo plaća i da nije prihvatljivo biti dominantan u nečemu, poseban, avangardan. Gospodine Bjekoviću, da li inatom želite da uspostavite dobre odnose u srpskom fudbalu? Gde vodi novo uvođenje Toleta Karadžića u srpski fudbal? Hteli ste nemir, imaćete nemir…”, biće jasna poruka Crvene zvezde sa skupštinske govornice u Staroj Pazovi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari