Rusi i Belorusi mogu da igraju na US Openu, ali pod jednim uslovom 1Foto EPA-EFE/DEAN LEWINS

Četvrti teniski grend slem u sezoni US Open odlučio je da dopusti ruskim i beloruskim igračima da igraju na tom turniru.

Kako je navedeno u objavi na Tviteru, nastup će biti dopušten pod jednim uslovom, a to je da igraju pod neutralnom zastavom.

Izvršni direktor Teniskog saveza SAD (USTA) Lu Šer rekao je danas za agenciju AP da je Savez odlučio da dozvoli ruskim i beloruskim teniserima da se takmiče pod neutralnom zastavom, kao što je to bio slučaj na drugim teniskim turnirima širom sveta, uključujući i Rolan Garos koji je završen 5. juna.

Otkako je Rusija započela napade na Ukrajinu u februaru, ruskim sportistima je onemogućeno da se takmiče u brojnim sportovima, uključujući i baraž za odlazak na Svetsko prvenstvo u fudbalu.

Ruski i beloruski teniseri, takođe, neće moći da učestvuju na predstojećem Vimbldonu što je odmah izazvalo reakcije teniskih urduženja, kao i nekih istaknutih igrača poput branioca titule Novaka Đokovića. U maju su ATP i WTA saopštili da neće dodeliti nijedan bod na Vimbldonu ove godine.

Ju Es Open počinje 29. avgusta u Njujorku, a titulu u muškoj konkurenciji će moći da brani ruski teniser Danil Medvedev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari