Sa Lojdom na Asvel 1Foto: STARSPORT

Projekcije o plasmanu u Top 8 fazu ispostavile su se kao neosnovane i neozbiljne.

Crvena zvezda je trenutno na deobi pretposlednjeg mesta u Evroligi, gde joj je i mesto na osnovu prikazanog u dosadašnjem delu sezone.

Pozicija bez „ukusa i mirisa“ sigurno nije po volji uprave, menadžmenta, a naročito stručnog štaba i samih igrača, s tim u vezi, večeras bi Lazić i saigrači trebalo frontalno da krenu na kolege u dresovima Asvela kako bi uspostavili konekciju sa konkurentima koju su odmakli pobedu ili dve i u zoni su koju će Evroliga na kraju grupne faze dodatno novčano nagraditi (20.45).

Zvezda u 23. kolu ne bi smela da odstupi od nacrtanih defanzivnih principa, u suprotnom, svako neplanirano iskakanje francuski velikan mogao bi da iskoristi.

Od krucijalnog značaja, mogao bi da bude nastup Džordana Lojda, koji će biti deo ekipe za večerašnji meč.

Duel sa Asvelom biće čak četvrti za crveno-bele u poslednjih osam dana.

Poslednji poraz od Efesa posebno je, čini se, zaboleo Dejana Radonjića, koji bi za večerašnji susret trebalo da vrati Ognjena Kuzmića (odmarao u Istanbulu) jer će naspram sebe imati ekipu vrlo potentnu u centarskoj liniji.

Veliko je pitanje šta će biti sa O Brajantom.

Amerikanac se zamerio treneru Zvezde; na jednom tajm-autu u meču sa Efesom, krajnje drsko se obratio Radonjiću koji mu je uputio kritike zbog ishitrenih šuteva i defanzivnih nemara.

Crnogorski stručnjak retko kada ulazi u konflikt sa svojim igračima, ali kada do kurcšlusa dođe obično se loše završi po samog košarkaša.

Nije čak ni isključeno da klub na kraju raskine saradnju sa O Brajantom; veliko je pitanje da li će Amerikanac večeras uopšte biti u sastavu, a bez njega, Radonjić bi sa Kuzmićam i Nnokom morao da se suprotstavi visokom i snažnom Mustafi Falu, atletski predisponiranom Kevarijusu Hejsu i vižljastom Ismaielu Bakou.

Opcija po kojoj će Lojd biti u sastavu od izuzetne je važnosti za crveno-bele.

Posle surovog pada Šanlija, 115 kilograma teškog centra Efesa, na nogu američkog beka i jauka koji se promolio halom, stekao se utisak da bi povreda levog kolena mogla da bude veoma kompleksna.

Na sreću, Lojd se oseća dobro i spremno za duel sa Asvelom, koji se nalazi u odličnoj formi.

Zvezda je u prvom međusobnom duelu u Francuskoj, uz meč u Madridu, odigrala najzreliju utakmicu na gostujućem terenu ove sezone.

U međuvremenu, Asvel je uzeo meru jednom Olimpijakosu u Atini, Valensiji i Baskoniji kod kuće, ostvarivši dve evroligaške pobede na poslednje tri utakmice.

Utisak je da francuski velikan pruža daleko kvalitetnije partije nego što to pozicija na tabeli ilustruje.

Reč je o vrlo iskusnom timu, dobro popunjenom na svim pozicijama, sa punom rotacijom i sposobnošću da sve vreme igra u viskom ritmu.

Asvel je na maltene 40 odsto šuta za tri i sličnih procenata asistiranih poena.

Vrlo su nezgodni u igri na otvorenom terenu; na poslednjem meču Baskoniji su ubacili maltene 30 poena iz tranzicije, pokazavši još jednom da su najkvalitetniji u spoljnoj liniji.

Trener Parker može da rotira čak petoricu plejmejkera; igra sa više bekova umešnih sa loptom u driblingu, i pohvali se time da u sastavu ima bivšeg NBA šampiona Norisa Kola, kao i još par igrača sa iskustvom nastupanja u najkvalitetnijoj ligi na svetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari