Šaćiri i Džaka neće moći više da pokazuju albanskog dvoglavog orla: Švajcarska ne želi ekcese protiv Srbije 1 EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Nadležni planiraju da u Kataru spreče reprizu nemilih događaja sa Svetskog prvenstva u Rusiji.

„Svetsko prvenstvo se ne sastoji samo od utakmice sa Srbijom, čak i ako znamo koliko je ova utakmica posebna, s obzirom na ono što se desilo 2018. godine. Ne želimo da pravimo iste greške, tu smo da igramo fudbal i ništa drugom. Ne želimo da šaljemo nikakve političke ili verske poruke.

Želimo da zastupamo naše vrednosti. Jedna od njih je: poštovanje. Pokazujemo poštovanje prema drugim mišljenjima. Za mene bi bila greška ako bismo gestom isprovocirali nekoga, bez obzira na igru. Ne bi trebalo da postoje reči, gestovi ili uopšte ponašanje koje izaziva druge reakcije. Kada navijamo, tada pokazujemo svoju radost, to je važno. Ali ne moramo da budemo provokativni“, izjavio je direktor švajcarske reprezentacije Pjerluiđi Tami.

Iako nije izgovorio dvoglavi orao, jasno je da je mislio na pokazivanje istog od strane Švajcaraca albanskog porekla, Granita Džake i Džerdana Šaćirija, odnosno na njihovo opisano provociranje srpskih igrača i navijača na meču u Kaljingradu, pre četiri godine.

Kako je žreb hteo da se iste selekcije sastanu i na Mundijalu ove godine u Kataru, očgledno je da u FS Švajcarske žele da preduprede ekcese iste prirode. Ovaj susret zakazan je za 2. decembar u Dohi, nakon duela sa Brazilom i Kamenuron u istoj grupi G.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.