Sadašnja generacija rvača na putu da bude najuspešnija 1Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Sadašnja generacija rvača je na putu da postane najuspešnija u istoriji rvačkog saveza Srbije i može se očekivati da na Olimpijskim igrama u Japanu osvoje bar dve od četiri medalje koliko fali da budu najuspešniji.

To je rečeno je na današnjoj konferenciji za medija Rvačkog saveza Srbije povodom uspeha Viktora Nemeša na svetskom prvenstvu u Parizu.

Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković je rekao da su borbe Viktora Nemeša do osvajanja zlatne medalje u Parizu bile izvanredne, kao i borbe ostalih rvača iz reprezentacije.

Imamo čitavu plejadu boraca koji nam daju veru i garancije da će se Srbija u Tokiju radovati najmanje jednoj olimpijskoj medalji, a nadamo se možda i dve, rekao je on.

Ovaj uspeh, dodao je, dokaz je da se sa puno posvećenosti može napraviti bajka sa malo sredstava.

Upitan o podršci države Trajković je rekao da je ona počela da prepoznaje rezultate, ali da ostaje još da ministarstvo sporta to proprati finansijama.

Dobili smo ozbiljan prostor koji se renovira na Novom Beogradu kod Ušća, a renoviramo i sale u drugim mestima, dodao je on.

Trajković je na konferenciji za medije predao zlatnu i srebrnu medalju Rvačkog saveza, Davoru Štefaneku i Nemešu.

Štefanek, koji je osvojio zlato na olimpijskim igrama u Brazilu, je rekao da je njegovo proglašenje za najboljeg rvača sveta u Parizu „zaista lepo priznanje i od toga dalje nema“.

Odlučio je da ide u Tokio kroz tri godine da osvoji i drugu olimpijsku medalju.

Volim da dobijam priznanja, volim da se dokazujem na strunjači, rekao je Štefanek.

Nemeš, koji je najmlađi prvak sveta u istoriji Rvačkog saveza Srbije, je rekao da je na dan finala u Parizu dobio šansu da se revanšira iranskom rvaču od koga je izgubio na olimpijskim igrama i rvaču iz Jermenije od koga je izgubio na evropskom prvenstvu.

Taj dan mi je bio takav da svejedno ko da je došao ja bih pobedio, rekao je Nemeš. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari