Sadio Mane potrošio 810.000 evra za izgradnju bolnice, škole, pošte i benzinske pumpe u svom rodnom selu 1Foto: EPA-EFE/KHALED ELFIQI

Doskorašnji fudbaler Liverpula Sadio Mane, koji bi u sredu trebalo da potpiše trogodišnji ugovor sa minhenskim Bajernom, potrošio je oko 810.000 evra da bi izgradio bolnicu, školu, poštu i benzinsku pumpu u svom rodnom selu Bambali u Senegalu.

Frenk Kalid, poznati britanski biznismen, preduzetnik i filantrop objavio je na Tviteru šta je sve Sadio Mane do sada uradio za svoje rodno selo.

„Sagradio je bolnicu od 455.000 funti i školu od 250.000 evra u svom selu, Bambali. Svakoj porodici u selu daje 70 evra mesečno. Obezbedio im je 4G internet. Gradi benzinsku pumpu i poštu. U njegovom selu živi 2.000 ljudi.“

Jedan od najboljih fudbalera na svetu je, takođe, poklonio po 400 dolara i laptop najboljim učenicima srednje škole u Bambali, a kupio je i sportsku opremu za decu.

Manea nazivaju naskromnijim velikim fudbalerom na svetu, a on je više puta ponovio da mu je mnogo draže da „njegove komšije i prijatelji dobiju bar malo od onoga što mu je život dao, nego da troši novac na luksuzne automobile i skupe satove“.

Kad su ga upitali zašto je odlučio da u svom selu finansira izgradnju bolnice, ispričao je da je ta odluka vezana za smrt njegovog oca.

„Imao sam sedam godina kad je mom ocu pozlilo. Preminuo je samo zato što u selu nije bilo bolnice“.

Sadio Mane je prethodnih osam sezona igrao u Premijer ligi (dve za Sautempton, šest za Liverpul), a u nastavku karijere igraće u Bundesligi za za Bajern.

Na kraju godine čeka ga Svetsko prvenstvo u Kataru gde je odveo svoj Senegal odlučujućim golom iz penala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari