Sakramento rešio da papreno naplati ulazak u plej-of, posle 17 godina 1Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

Do ove sezone, Sakramento Kingsi važili su za klub sa najdužim postom kada je reč o plej-ofu, među svim kolektivima u profesionalnim američkim ligama.

Majk Braun, poznati američki sturčnjak, uspeo je u svojoj prvoj sezoni na čelu Sakramenta, da uradi ono što njegovi prethodnici nisu u poslednjih 17 godina.

Kao trećeplasirani na Zapadu, Kingsi su obezbedili učešće u doigravanju i serijal u prvoj rundi sa Golden Stejtom, zvaničnim NBA šampionom.

U prvoj rundi, pobednik će biti ekipa koja bude došla do četiri pobede po sistemu 2-2-1-1-1. Želeći da iskoriste činjenicu da će biti domaćini u prve dve utakmice, kao i euforiju u prestonici Kalifornije, Kingsi su odlučili da cene karata za prvi meč budu izuzetno skupe, čak i za američke standarde.

Naime, najjaftnija cena ulaznice iznosiće neverovatnih 500 dolara, što je nateralo navijače da javno izraze nezadovoljstvo.

Primera radi, Voriorsi su postavili daleko prihvatljivije cene, iako važe za klub koji ima izuzetno skupu cenu naplaćivanja ulaznica.

Za treći meč u seriji, najjeftnije karte koštaće gledaoce oko 250 dolara.

Dalje poređenje pokazuje da će prosečna cena karata u ovom serijalu, kada Sakramento bude bio domaćin, iznositi 1100 dolara, a Golden Stejt upola manje – 552.

Američki mediji pišu i da je Sakramento postao klub koji je, u istoriji NBA lige, prodao najskuplje najjeftnijie ulaznice za jedan meč plej-ofa.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari