Samardžićev gol u Salernu nagoveštaj dobre godine, Kandreva dostigao Barezija 1Foto: EPA-EFE/MASSIMO PICA

Lazar Samardžić (21), naš fudbalski reprezentativac, osta je u Udinezeu posle turbulentnog leta u kojem je bio na Interovom pragu.

Sad može da se potpuno posveti igrama u crno-belom dresu, a u prva dva kola italijanske Serije A, iako tim iz Udina nije pobedio, pokazao je da će biti glavna poluga na sredini terena.

I gol u Salernu protiv Salernitane je vesnik dobre godine, njegove treće na Apeninima po dolasku iz Lajpciga, i nagoveštaj da će možda već u zimskom prelaznom roku na njegova vrata pokucati neki drugi velikan „kalča“.

Udineze, koji je u prvom kolu izgubio kod kuće od Juventusa (3:0), s juga Italije je odneo bod. Samardžić ga je doveo u vođstvo u 57. minutu, kada je levom savladao meksičkog golmana Giljerma Očou.

Domaćin je tek u 70. minutu uputio prvi šut u gol, a samo dva minuta zatim senegalski napadač Dija je izjednačio. Tako je ostalo do kraja.

Samardžić je jedan od dvojice rođenih posle 1. januara 2002 (24. februar) koji su u Seriji A od početka prošle sezone postigli najmanje pet pogodaka. Njemu je ovo bio šesti, a efikasniji je s devet jedino Danac Rasmus Hojlund (4. februar 2003), koga je nedavno Mančester junajted odveo iz Atalante za 75 miliona evra.

Za to vreme ubojitiji Udinezeov igrač je samo Portugalac Beto, koji je svih deset pogodaka postigao prošle sezone, a za meč sa Salenritanom nije bio u kombinaciji.

U domaćem timu dobru partiju je dao 36-godišnji kapiten Antonio Kandreva, koji je prvoligašku karijeru započeo upravo u Udinezeu 2008.

Protiv svog nekadašnjeg kluba je odigrao 470. utakmicu u Seriji A. Po tome se na 27. mestu večne liste poravnao s proslavljenim halfom Milana i italijanske reprezentacije Frankom Barezijem, koji je kopačke o klin okačio 1997.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari