Samo Jagodinci nisu osvojili nijedan bod 1

Tri prva odigrana kola u Prvoj fudbalskoj ligi je i suviše malo za konkretnije prognoze, s obzirom da će se u jesenjoj deonici tek igrati.

Prelazni rok je tek završen, dosta ekipa još uigrava sastave, ali pogled na tabelu gde je na prvom mestu beogradski Sinđelić sa sedam bodova, a potom čak šest klubova sa isto toliko bodova govori da se favoriti još uvek ne prepoznaju.

Bivši superligaši Novi Pazar, Metalac i Radnički iz Kragujevca su sa oscilacijama krenuli u prvenstvo, ali svakako je iznenađenje to što tim Jagodine, takođe bivši superligaš, u tri kola nije osvojio nijedan bod uz dva poraza na svom terenu.

Pored Sinđelića, i novajlije u ligi TSC iz Bačke Topole, kao i Temnić iz Varvarina iskazali su čvrstinu, kako na domaćem tako i na terenima gde su gostovali. Teleoptik, filijala crno-belih sa najmlađim sastavom u ligi, sasvim izvesno boriće se za opstanak. Pomalo iznenađuje i samo jedan osvojeni bod Radničkog iz Pirota, ekipe koja je u prošloj sezoni bila plasirana u gornjem delu tabele i odlikovala se čvrstom igrom bez respekta prema protivnicima.

Na 24 utakmice postignuto je 49 golova (2,04 po utakmici), a najefikasnije ekipe su Bežanija (6) i Dinamo i Proleter sa po pet postignutih golova. Interesantno je da je ekipa TSC osvojila pet bodova a da ima gol razliku 1:0. Arbitri su delovali strogo preventivno i pokazali 89 žutih kartona (3,7 po utakmici) a bilo je i četiri isključenja. Gosti su zabeležili sedam pobeda. Bilo je pet remija, pa je uočljiva prednost domaćeg terena.

 

TABELA

Sinđelić 7, Dinamo, Proleter, Inđija, Temnić 1924, Radnički 1923 i Sloboda 6, Novi Pazar i TSC Bačka Topola 5, Budućnost i Metalac 4, Bežanija 3, ČSK Pivara, Radnički Pirot i Teleoptik 1 i Jagodina 0. U 4. kolu derbi utakmice su TSC – Proleter i Sinđelić – Novi Pazar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari