Samo što je stigao u Baskoniju, posle otkaza u Crvenoj zvezdi, Ivanović dobio respektabilno pojačanje 1Foto:baskonia.com

Crnogorski stručnjak osvežiće poziciju plejmejkera američkim organizatorom igre koji ima i NBA iskustvo.

Zbog loše igre i rezultata dobio je otkaz u Crvenoj zvezdi, mada je i svojim ponašanjem kumovao nedovoljno harmoničnom mabijentu u ekipi, ali Duško Ivanović nije dugo čekao na novu priliku.

Poziv iz Vitorije, da po četvrti put u trenerskoj karijeri predvodi klub iz Baskije, nije mogao da odbije.

Zbog obaveza u Zvezdi, nije imao vremena da podrobnije prati igre Baskonije, ali mu je bilo jasno da je nasledio Penjaroju zbog loših rezultata u Evroligi, pre svega, i tek jedne pobede u prvih pet kola.

Ivanović se odmah susreo i sa brojnim kadrovskim problemima, s obzirom na to da je puno povređenih i rovitih igrača u ovom trenutku, o čemu je i pričao na uvodnoj konferenciji za novinare.

Crnogorski stručnjak je odmah locirao gorući problem na poziciji organizatora igre, koji je dobio na težini nakon povrede Nika Meniona.

S tim u vezi, iako verovatno nije učestvovao direktno u njegovom angažovanju, konkurenciju na mestu peljemjekra pojačao je Kris Čioza.

Španski klub je objavio da je 27-godišnji košarkaš rođen u Memfisu potpisao ugovor do kraja sezone. U Evropu je stigao aprila prošle godine kada je došao u Mursiju. U ACB ligi je u proseku beležio 9,9 poena, 3,4 asistencija i 5,4 skokova po meču.

S obzirom na visinu od 178 centimetara, prosečan broj skokova deluje impresivno.

Čioza je dugo pokušava da se etablira kao plejmejker kadar da karijeru gradi u NBA. Oblačio je dresove Golden Stejta i Bruklina, Hjustona i Vašingtona.

U Bruklinu je za nepune dve seozne odigrao 40 utakmica, a u sezoni 2019/20 imao je prosek od 6,4 poena i 3,2 asistencije. Za Golden Stejt je odigrao 34 utakmice, ukupno 91 u najjačoj ligi na svetu.

Interesantno je i to da bi Čioza mogao da debituje za novi klub u petak protiv Partizana u okviru 6. kola Evroliga. Utakmica će se odigrati u Vitoriji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari