Samo trojka obezbedila prolaz 1

Približava se vreme raspleta u borbi za 24 mesta u prolećnoj fazi Lige Evrope, jer preostalih osam pripada trećeplasiranim timovima iz jače i unosnije Lige šampiona.

A u 12 grupa LE toliko se zakuvalo da od 48 timova jedino Zenit, Šahtjor i Šalke, s (po) 12 bodova na kontu lideri u grupama (redom) D, H i I, ne moraju da zapnu iz petnih žila u večerašnjim mečevima.

Isto važi i za fenjeraša C grupe Gabalu (0), s obzirom da je ni pobede u dva preostala kola ne mogu vratiti u trku za prva dva mesta. Svi ostali imaju manje ili više realne šanse da prezime u ovom UEFA takmičenju. Pre svih Fiorentina (10), Ajaks (10), APOEL (9) i Sparta (9), jer vode povorku u skupinama G, J, B i G. Međutim, ovaj kvartet će biti na velikim iskušenjima u pretposlednjih 90 minuta. Italijani u duelu s ekipom PAOK-a, jer su povremeni srpski reprezentativac Nenad Tomović i ostali „ljubičasti“ već jednom odigrali nerešeno s Grcima, na čijoj trenerskoj klupi sedi naš Vladimir Ivić (0:0), koji se sa svojim Solunjanima još nije odrekao evropskim ambicija.

Ni Holanđanima neće biti svejedno protiv Panatinaikosa, bez obzira što su domaćini revanša sa zadnjeplasiranim u svojoj skupini, a u septembru su odneli ceo „plen“ iz Atine (1:2). Kiprani će biti na duplo težim mukama protiv drugog grčkog velikana. Olimpijakos im duva u vrat, ali s druge strane ako izađu kao slavodobitnici iz jednog od derbija večeri moći će lagano da nakrive kapu u decembarskom finišu. Prvi susret istih rivala pripao je, tada gostujućem APOEL-u (0:1). Identičan ulog je i na talonu u obračunu Sparte i, najbližeg joj pratioca, Sautemptona. Onaj koji nadmudri drugoga završiće na vrhu tabele, a ako bi se sudilo samo na osnovu snaga češkog i engleskog sastava u njihovoj prošloj bici „jedan na jedan“ trijumfu je (na papiru) bliži najbolji fudbaler srpske selekcije u ovom trenutku Dušan Tadić, sa svojim ostrvskim „svecima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari