Samouvereni Pešić: U najboljim sam godinama 1foto: Starsport

Povratnik u napad Crvene zvezde ima velika očekivanja i od tima i od sebe.

Aleksandar Pešić prvi put je dres Crvene zvezde zadužio 2017. godine, kada ju je trenirao Vladan Milojević, a ovog leta ga je opet obukao i stavio se na raspolaganje Dejanu Stankoviću.

„Nisam se nadao da ću imati tremu kao prvi put. Bilo je mnogo problema poslednjih dana, ali najvažnije je da sam se vratio. Verujem da nećemo nastaviti gde smo stali, već da će Crvena zvezda biti svake godine sve bolja“, poručio je novajlija iz Karagumruka, koji je pre izvesnog vremena dvosmisleno poručio da nema kvalitet za klub sa „Rajka Mitića“, mada je na istom već ostavio trag sa 29 golova i 21. asistencijom.

„To mi je bila najbolja sezona u karijeri. Ne treba se vraćati na ono što je bilo. Tako nikada nećete uraditi nešto bolje. Došao sam da ostvarim veće uspehe. Privilegija je igrati Ligu šampiona, nadam se da ćemo igrati dve sezone u tom takmičenju. Ali je najveća privilegija igrati u Crvenoj zvezdi… Da bi se posao završio ima tu i stvari van fudbala. Možda je ta izjava morala da se desi kako bih ja danas sedeo ovde sa vama. Sve je to deo pregovora i posla“, objasnio je srpskim medijima povratnik iz Turske.

Ne očekuju samo stručni štab, rukovodstvo i navijači osvajača pet poslednjih srpskih titula puno od nekadašnjeg člana Tuluza, Šerifa, Makabija iz Tel Aviva, Seula, Al Itihada… I on sam veruje da će biti od velike pomoći timu koji puca na grupnu fazu Lige šampiona.

„Mnogo sam se promenio. Napredovao sam kao igrač, to sve dolazi sa godinama. Sada sam u najboljim godinama, stekao sam ogromno iskustvo. Mislim da sam sazreo i fizički i psihički, sada sam bolji igrač, sa više iskustva. Znam da su ovde očekivanja velika, nije isto igrati u Karaguruku ili Crvenoj zvezdi. Ali biće to sve u redu“.

Rođeni Nišlija tvrdi da odlično zna gde je došao i šta ga sve čeka u novom mandatu u Ljutice Bogdana.

„Pratio sam svaku utakmicu,. Znam i nova pojačanja koja su stigli. Iz moje generacije su tu Rodić i Borjan, kao i dva majstora fudbala Katai i Ivanić. To su po meni najbolji igrači Superlige, verujem da će me dodatno unaprediti“.

Da se on pita, gledali bismo ga u Zvezdinom špicu već u trećem kolu Superlige Srbije.

„Treba još malo da vidimo šta on od mene očekuje, kako će Dejan Stanković da me uklopi. Siguran sam da će da me unapredi. Odradio sam dve sedmice priprema, pre toga sam bio bolestan. Možda mi treba još desetak dana da budem u punoj formi. Ali bih vole oda debitujem za vikend“, kaže 30-godišnji Pešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari