"Samuraj" u Humskoj: Partizan ima prvog japanskog fudbalera u klupskoj istoriji 1Foto: STARSPORT

Linglong Tajer Superliga, s naslovnim sponzorom iz Kine, imaće ove sezone trojicu fudbalera iz Japana, pošto Takuma Asano danas zaduži opremu Partizana i priključi se zemljacima Rjotu Nomi iz niškog Radničkog i Jamamomotou Šou iz subotičkog Spartaka.

Odnosno, postane prvi igrač iz „zemlje izlazećeg sunca“ u istoriji kluba iz Humske. Čim je pečatiran transfer Rikarda Gomeša u Al Šaržu i uzet deo novca od prodaje prošlosezonskog prvog strelca crno-belih u Ujedinjene Arapske Emirate finiširani su pregovori oko kupovine veziste sa Dalekog istoka. Tako što je prvobitna ideja o pozajmici od engleskog Arsenala prerasla u dogovor o kupovini, obzirom da je velikan iz Londona pristao na obeštećenje od milion evra i njegovu sukcesivnu naplatu u sledeće tri godine. A, 24-godišnji ofanzivac prihvatio ponuđene uslove za trogodišnji angažman na pozicijama krilnog veziste, polušpica ili napadača – kako trener Savo Milošević odluči.

Posle obavljenog posla najbitnija je forma novog letnjeg pojačanja „parnog valjka“, jer bi bilo dobro kada bi se Asano mogao što pre adaptirati na novu sredinu, ući u konkurenciju za sledeću rundu kvalifikacija za Ligu Evrope (pod uslovom da je sinoć dovršena eliminacija Konahs Kia) i pokazati još više nego na pozajmicama u Hanoveru i Štutgartu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari