Saničanin: Pokazali smo zube, sad moramo da to opravdamo 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbaleri Partizana igraju sutra (18.45) u Nici utakmicu 5. kola grupne faze Lige konferencija, duel u kojem crno-beli mogu da obezbede jedno od prva dva mesta u grupi D.

Posle pobeda nad Kelnom u prethodne dve runde ekipa Gordana Petrića izbila je na prvo mesto tabele grupe D i jedan je od samo pet timova koji još nisu doživeli poraz u ovom takmičenju. Trenutno se nalaze na prvom mestu na tabeli, sa tri bodova više od Kelna i Nice i četiri od Slovackog.

Partizan ima veliku šansu da u predstojeće dve utakmice obezbedi četvrti plasman u nokaut fazu otkad se evropska klupska takmičenja igraju u ovom formatu.

Prvu priliku imaju već u Nici, a za to bi im bio dovoljan i bod, ukoliko u drugoj utakmici u njihovoj grupi Slovacko i Keln takođe odigraju nerešeno.

Iako se može reći da je ekipa u dobroj formi crno-beli imaju velike probleme zbog gustog rasporeda i činjenice da će do pauze za Svetsko prvenstvo odigrati veliki broj utakmica. Primetno je da su igrači umorni, što se odrazilo na igru i rezultat na poslednjoj prvenstvenoj utakmici protiv Javora (3:3).

Uprkos tome, Ljubomir Fejsa očekuje dobar rezultat u duelu sa francuskim klubom.

„Nikad nije lako igrati evropske utakmice. Znamo da je Nica kvalitetna, ali došli smo da pružimo maksimum. Znamo šta nam je činiti da bismo ostvarili pozitivan rezultat. Svaka utakmica je priča za sebe, tako i oni gledaju za nas. Znamo da su tamo dobri igrači. Ne znam kako će Francuzi igrati, ali je bitnije kako ćemo mi igrati. Igramo u klubu gde nikad nisi rasterećen, uvek postoji obaveza, zato nema opuštanja“, rekao je Fejsa.

Srednji bek Slobodan Saničanin tvrdi da će ekipa doći do dobrog rezultata ukoliko se bude pridržavala zamisli trenera Gordana Petrića.

„Lakše je kad niko ne očekuje ništa od nas, ali kad smo pokazali zube sad se mnogo očekuje. Zato navijači očekuje pobedu i u Nici. Idemo po pozitivan rezultat, tako ćemo se postaviti. Pratio sam Nicu, ali nećemo mnogo da se baziramo na njoj, gledamo da odgovorimo na zahteve trenera. Da ne otkrivamo sve tajne, ali nam je Petrić rekao da igramo fudbal i uživamo, nadam se da ćemo da ostvarimo sve njegove taktičke zamisli i da će biti u redu“, izjavio je Saničanin.

Trener Gordan Petrić je u Nicu poveo 23 fudbalera, a u Beogradu su ostali povređeni Aleksandar Filipović, koji je bio u startnoj postavi na obe utakmice sa Kelnom, i zadnji vezni Patrik Andrade.

S druge strane, Nica se ne nalazi u dobroj formi i za vikend je u prvenstvenoj utakmici odigrala 1:1 u duelu sa Nantom. Ostvarili su samo jedan trijumf u poslednjih pet prvenstvenih kola, dok su na svom terenu zabeležili samo dve pobede u poslednjih devet mečeva.

Za sutrašnju utakmicu trener domaćina Lusijen Favr ne može da računa na napadača Andija Delora i vezistu mlade reprezentacije Francuske Sofijana Diopa.

Grupa D (5. kolo)

Nica – Partizan    18.45
Slovacko – Keln  18.45

Partizan     4  2  2  0  8
Nica                  4  1  2  1   5
Keln                4  1  1  2   4
Slovacko    4  1  1  2   4

6. kolo (3. novembar): Partizan – Slovacko (21.00), Keln – Nica (21.00).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari