Šansa iz prikrajka 1Foto: FoNet FoNet EHF Uroš Hočevar

Sedamnaest godina čekanim trijumfom u startnom kolu prvenstva Evrope, ne računajući EP pred domaćom publikom, najbolje rukometašice Srbije su u nedeljnom duelu sa Slovenijom gotovo izvesno štiklirale glavni cilj.

Koji je postavljen pre odlaska na sever Evrope, jer su im ta dva boda dovoljna za treće mesto u A grupi i plasman u sledeću rundu. Tamo gde će bez dileme i današnji protivnik Španija, uprkos porazu od organizatora takmičenje Švedske, jer bi bilo veliko čudo kada bi Slovenke uhvatile na krivoj nozi nekog od dva pomenuta osvajača medalja s poslednjeg EP.

Ni izabranice selektorke Dragice Đurić nemaju (na papiru) naročite šanse da iznenade aktuelne viceprvakinje sa Iberijskog poluostrva, ali to ne bi trebalo da ima veze s motivacijom i pristupom. S druge strane, borbenost i pozitivan stav neće im mnogo vredeti ako dozvole sebi velike oscilacije u igri, kao što je to bio slučaj u nedelju. Pogotovo u odbrani, kojoj su nedostajali čvrstina, pokretljivost, koncentracija i homogenost.

– Moramo svesti na minimum te padove u igri. Španija je isuviše dobra ekipa da bi nas ostavila nekažnjenima za amplitude viđene protiv Slovenije. Očekuje nas teži meč, ali rezultatski rasterećeniji od prvog – svega je svesna pivotmenka Slađana Pop Lazić, jedna od najefikasnijih igračica u srpskom timu u prvih 60 minuta nastupa na kontinentalnom šampionatu.

Tako razmišlja i prvi golman Jovana Risović, čije su odbrane u nekoliko važnih situacija pogurale ostale devojke ka prvoj, ali najvažnijoj pobedi u Švedskoj.

– Da bismo napravile nešto na ovoj utakmici potrebno je da budemo još čvršće nego u odbrani s početka prethodnog meča i još sigurnije nego u napadu u završnici tog susreta. One su favoriti, ali i mi se nešto pitamo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari