Šapovalov izbacio Nadala, ali ne i Ruda, Norvežanin čeka Novaka 1Foto: Beta/AP/Marta Lavandier

Kasper Rud savladao je Denisa Šapovalova i tako se plasirao u polufinale mastersa u Rimu u kojem bi mogao da se nameri na Novaka Đokovića – 7:6, 7:5.

Šapovalov je u prethodnoj rundi iskoristio činjenicu da se Rafael Nadal povredio u drugom setu; osetio je sjajni Španac ponovo bol u stopalu, kao sportsmen, pokušao je da izdrži do kraja uz očigledno bolnu grimasu na licu.

Iako se uspeh Šapovalova može podvesti pod podvig, već u narednom kolu teniser sa kanadskim državljanstvom nije mogao da napravi iskorak i dođe do meča za finale.

Kasper Rud je bio bolji; u neizvesnom meču, koji je trajao čak dva i po sata, uspeo je, na svojoj omiljenoj podlozi, da po drugi put u karijeri savlada Šapovalova.

Rud u polufinalu čeka boljeg iz večerašnjeg duela Novak Đoković – Feliks Ože Alijasim.

Ako najbolji teniser sveta prođe u polufinale i tako odbrani prvo mesto, imaće manje vremena za odmor, ali ni Norvežanin neće ući svež u taj okršaj.

U meču sa Šapovalovim, ishod uvodnog seta rešavan je u taj-brejku. Uprkos tome što su obojica imali šanse da dođu do brejka, to se nije dogodilo.

Šapovalov je čak imao i set loptu u taj-brejku, odabrao je pogrešnu kombinaciju udaraca i skupo platio.

Sličan scenario viđen je i u nastavku.

Momak iz mešovitog braka (majka Izraelka, otac Rus) takođe je došao do prilike da osvoji set.

Međutim, loše se snašao u takvoj situaciji, Rud je iskoristio priliku, odmah u narednom gemu napravio brejk i potom rutinski došao do plasmana u polufinale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari