Sara Stori osvojila svoju 15. zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama 1Foto: EPA-EFE/Thomas Lovelock

Britanska biciklistkinja Sara Stori osvojila je svoju 15. zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama, nakon što je pobedila u C5 disciplini 3.000 metara.

Ova 43-godišnja Britanka je prvi put nastupila na Igrama još 1992. godine u Barseloni, gde je osvojila dve zlatne medalje u plivačkim disciplinama.

Kao plivačica je na Igrama poslednji put učestvovala u Atini 2004. godine, da bi četiri godine kasnije u Pekingu prvi put nastupila u takmičenju biciklistkinja i osvojila dve zlatne medalje.

Stori je na Igrama u Londonu i Rio de Žaneiru bila sedam puta olimpijska pobednica, a jučerašnjom trijumfom stigla je do svog desetog zlata na POI u biciklizmu.

Sara Stori osvojila svoju 15. zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama 2
Foto: promo

– Osvajala sam medalje na na svim Igrama na kojima sam učestvovala i ovo je četvrti put da sam pobedila za redom u ovoj disciplini. Obarala sam svetske rekorde u Pekingu, Londonu, Rio de Žaneiru i ovde u Tokiju. Uložila sam veliki napor da učinim i na ovoj trci, da konstantno pritiskam pedale i idem sve brže i brže. Nisam očekivala da mogu da odvezem ovako brzu trku, ali mi je drago što sam uspela – izjavila je Stori posle trke.

Uz 15 najsjajnijih odličija, Stori je na osam Paraolimpijskih igara osvojila i devet srebrnih i tri bronzane medalje.

Delegacija Evropske unije je ponosni partner Paraolimpijskog komiteta Srbije

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari