Japan

Rekordne vrućine u Japanu 3

Rekordne vrućine u Japanu

U Japanu je u nedelju preminulo 11 osoba od posledica nezapamćenih vrućina, a ukupan broj žrtava toplotnog talasa dostigao je 44.

Jedna žrtva erupcije vulkana u Japanu 4

Jedna žrtva erupcije vulkana u Japanu

Najmanje 16 skijaša je povređeno u erupciji japanskog vulkana Kusatsu-Širane, javio je AP dodajući da je jedna osoba kasnije preminula zbog povreda.

Japan šalje specijalnog ambasadora na Balkan 5

Japan šalje specijalnog ambasadora na Balkan

Japan je odlučio da imenuje specijalnog ambasadora za države Zapadnog Balkana koji će biti zadužen za zemlje koje još nisu ušle u Evropsku uniju – za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Makedoniju, Kosovo i Albaniju.

Joksimović: Japan važan partner Srbije 7

Joksimović: Japan važan partner Srbije

Ministarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović sastala se sa ambasadorom Japana Đuničijem Marujamom sa kojim je razgovarala o nastavku saradnje i bilateralnim odnosima.

Brnabić: Srbija zainteresovana za japanske investicije 8

Brnabić: Srbija zainteresovana za japanske investicije

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas u razgovoru sa ambasadorom Japana u Srbiji Đunićijem Marujamom da je predstojeća poseta premijera Japana Šinzo Abea Srbiji istorijski važna za dalje unapređenje međusobnih odnosa i dijaloga dve zemlje na najvišem nivou.

Dani japanske kulture 9

Dani japanske kulture

Klub prijateljstva “Šabac – Fudžimi” u saradnji sa gradskom upravom do nedelje organizuje Dane japanske kulture.

Saradnja vojske Japana i Srbije 10

Saradnja vojske Japana i Srbije

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa delegacijom Kancelarije za međunarodne poslove Ministarstva odbrane Japana, koju je predvodio zamenik ministra odbrane za međunarodne poslove Manabe Ro.

Japan pravi krstareće rakete srednjeg dometa 11

Japan pravi krstareće rakete srednjeg dometa

Japan planira da napravi krstareće rakete vazduh-zemlja srednjeg dometa, čime želi da proširi kapacitete za napad na Severnu Koreju, saopštio je japanski ministar odbrane Icunori Onodera.

Američkim vojnicima u Japanu zabranjen alkohol 13

Američkim vojnicima u Japanu zabranjen alkohol

Američka vojska je zabranila svim vojnicima stacioniranim u Japanu da piju alkohol nakon što je jedan od njih učestvovao u saobraćajnoj nesreći sa smrtnim ishodom na ostrvu Okinava, a koja je izazvana pod dejstvom alkohola.

"Crna udovica" spremna za vešala 14

"Crna udovica" spremna za vešala

Čisako Kakehi, poznata pod nadimkom „crna udovica“, osuđena je na smrt zbog „prevremenih smrti“ njenog supruga i dvojice ljubavnika, prenosi Gardijan.

PrvaPoslednja